dugaan.

semangat yang ada dalam diriku kian terhakis,sedikit demi sedikit dek dugaan yang menimpa..semuanya bermula kerana seorang teman, seorang kekasih yang telah bahagia disamping yang tersayang dan juga kerana kekasih yang telah pergi dan tidak mungkin akan kembali ..atas dorongan rakan-rakan sekalian,kita bangkit untuk meneruskan perjuangan yang masih bersisa..

i)teman itu berkata "aku cuba untuk prihatin". sorry teman, prihatinnya kamu mungkin tidak bertempat,just give me some space ok :-)

ii)kekasih yang telah bahagia berkata " its too late,semua nak tangguh,kan da jadi macam ni, we're friend,it's over is" thank you for "keeping" your promises....

iii)kekasih yang telah pergi dan tidak akan kembali pernah berkata "kalau is terluka, sakit, sedih, is harus ingat yang daniel akan selalu bersama-sama dengan is, sampaila suatu hari yang daniel tidak akan muncul lagi didepan mata is, but remembered that i'll stay by you side till the end"
rakan-rakan berkata tentang i) "dia siapa sampai semua benda mesti report kat dia"
" she's too much"
" pedulikanlah dia tu"
" back off"
" kesian kau "
ii) "tak faham aku,kalau aku boleh pergi jumpa dia,aku nak tanya kenapa buat ko macam ni "
" kita tengok sampai bila mereka akan bertahan is"
" nyampahnya aku kat dia"
" dia tak kacak pon, dia x stylo pon,dia tak cute cam saya"
" u kan ada i yang lagi kacak dari dia "
iii) " mesti sedih kan, kami kan ada"
" sudah lah tu, boleh jadi gila nanti "
" doakan je dia di sana "
dugaan-dugaan yang menimpa dapat kita lalui,tetapi amat sukar untuk melupakan kisah kehilangan kekasih yang pergi dan tidak akan kembali...
di saat ini, kita sering membayangkan,
seadainya dia masih di sini,
kita nak cari dia je bila ada masalah,
kita rindukan dia,kita nak pinjam bahu dia... :'(

2 lying to myself:

zikeryhassan said...

put your head on my shoulder dear. hehe.

ispiderz said...

ok,,,lap u :p