balik kampung dan kali pertama basuh baju

akhirnya sampai juga di rumah pertama iaitu Pasir Mas, Kelantan...
gerak dari rumah ummi kat penang tu dalam pukul 8 pagi...sampai kat rumah di pasir mas pukul 3.45 petang...
3 kali berhenti di tepi jalan..eh salah-salah..bukan tepi jalan sangat,tapi di perhentian rehat sebab Abah mengantuk...so berhenti tidur :)
kita lagi lah,dari mula-mula masuk kereta kita tidur sambil peluk bebear kita yang comel tu,,haha..cam comel kan tidur peluk bear dalam kereta :).... kita terjaga bila abah slowkan kereta sebab ada orang bagitahu cam ni " drive slow-slow sebab dekat depan ada accident" tetiba je kita bukak mata dan tengok banyaknya kereta yang berhenti di bahu jalan...tengok kiri-tengok kanan, (dah macam nak melintas jalan pulak)hihi...kita tertengoklah 2 buah kereta...satu wira,satu lagi Hilux...Hilux tu tak teruk sangat,tapi kereta wira tu, dah memang tak nampak bahagian depan kereta tu, series ni...kereta tu hancur,terbelah dua...isy3x,,drivernya hidup lagi tapi cedera parah lah kot,kereta dah teruk,mesti la kecederaan teruk gak,,entahlah,,tak tahu nak kata apa sebab kita tak turun pon,malas..layan mengantok lagi best :)

lepas tu, tengok ada kereta Avanza hitam kena saman dek JPJ yang menyamar sambil duduk di bahu jalan, then dah lama tinggalkan tempat tu,tengok kereta tadi potong kereta kami...sat-sat je potong kereta depan kami dah break, rupa-rupanya kereta avanza hitam tu kepecahan tayar (ayat apa yang kita guna ni??))) dua-dua tayar yang dekat depan pecah..aish!! masa tu kita dah takut dah...dok berdoa "jangan la jadi pape kat kami,mintak jauh" Alhamdulillhah,kami sampai dengan selamatnya :)

sayangsayacomel kata kita kena balik rumah umi 4tahun sekali sebab jauh!!!!tak patut!!!!!!!balik rumah mak awak la ea 5thun sekali,,,lalala....mati kita kena reject kalau cam ni,,,dah la memang dah kena reject sebab orang Kelantan...isy4x...takpa2 DUGAAN :)

************************************

ini adalah kali pertama!!!! kali pertama membasuh baju menggunakan mesin manual!!satu kenyataan yang jujur disini!!!! kalau basuh guna tangan or mesin basuh automatic takyah kira...memang tak terkira..ni mesin basuh manual,,,,wah!!! terbaiklah istiqomah :)
sebelum ni balik kampung tak pernah basuh baju..kali ni disebabkan baju yang dipakai semasa di putrajaya tak terbasuh lagi. terpaksalah basuh sendiri :) baik kan :) haha

9 lying to myself:

Gentleman Frog said...

Salam,

knp tak snap gambar accident tu?

iszieylyanziy said...

sbb xtrun,,segan,,,kite je ppuan,,huhu :)

HaNTwO said...

wahhhh bestnya dah sampai kampung..

iszieylyanziy said...

dah selamat,,,,hat lak ble blik??ati2 ye

iszieylyanziy said...

dah selamat,,,,hat lak ble blik??ati2 ye

nas said...

eh..kali pertama??? aku pernah gne semi auto la..bukan manual la..manua tu cm basuh tangan gitu2...
hhuhu..mu ore klate ea..
ok2..
celamat hari raye ea..
da letak name ko kat entri aku nih :P

iszieylyanziy said...

eh3x,,mksud aku semi auto la tu,,haha :P
selamat hari rye,,eyh ...ltk ea..maceh3x,,haha

izhar said...

moral of d story...kalu berniat nk pake kete mesia 2 leh la lupakan niat 2...wakakah!!!tp kalu beli kete luar mesia kata x patriotik sbb x sokong mesia la..bla3~

iszieylyanziy said...

hahah,,aku xckp ape pon,,bkn nk bnding kete msia ngn luar mesia,,hehee,,,just nk gtao keadaan kete tuh,, :)