kerinduan


There's a place downtown,
Where the freaks all come around.
It's a hole in the wall.
It's a dirty free for all.

And they turn me on.
When they Take It Off.
When they Take It Off.
Everybody Take It Off.

morning..lagu Take It Off by Kesha di atas mengejutkan kita dari tidur... terjaga dari mimpi..sedang bermimpi apakah? entah..hahaha... cepat-cepat angkat that call tanpa melihat si gerangan pemanggil..bukak je lipatan handphone (cam lipatan kertas pulak) then terus dengar suara si pemanggil "BANGUN BANGUN BANGUN" macam tahu-tahu je kita belom bangun.. kita pon cakap " EMMMMM..BANGUN LAH NI..DAH DUDUK DAH NIE" dalam kemamaian sambil menarik comforter dan mencari bebear kita yang comel untuk dipeluk... Kerinduan menyapa (hai is rindu lah saya...rindu la,,,rindula..hihihi).... si pemanggil membebel lagi suruh pergi jogging...buat air teh...bila kita kata nak buat apa..sorang lak tu..kawan-kawan tak bangun pon lagi (siapa dah bangun pukul 6.54 pagi tadi sila angkat kaki) hehehe... kita senang dia buat macam tu..tapi kita kena sedar cepat-cepat... kami tak mungkin dan tak akan bersama kalau itulah keputusan family nya... berceloteh bersama dia untuk seketika sebelum dia mematikan panggilan...cukup untuk melepaskan kerinduan (bukan semalam dah mesej ke? rindu lagi?) mestilah rindu,,rindu...rindu serindu rindunya..adeh...terjiwang pulak..hahaha... by the way..lepas dia letakkan panggilan, kita berkira-kira untuk update blog ni...eh ye ke??bukan ke berangan??hehehe..dush3x,,,debik diri sendiri kerana berangan dengan dia..sudah!! jangan terbang terlalu tinggi..jatuh nanti sakit..tahu!!! baiklah,,kita terbang rendah-rendah je..kalau jatuh nanti tak ada lah sakit sangat..hehehe..isy2!!! Istiqomah bt Ahmad Rozi yang degil... Yeay!! That's me!!! sesudah berangan kita sambung tidur,,hahaha,,sorry sayangsayacomel..mengantok..lagipon kan cuti..lalala... Jangan marah dan buat-buat tak baca je okay..hehehe...

ummi sayang
Bangun tidur on9..blogwalking dan dapat mesej dari Ummi... " lupa ke hari ni hari apa? tak balik?" Alamak!!! macam mana boleh lupa lagi ni??? My fault!! Asyiknya lah lupa... So sorry Ummi sayang!! Baca lah blog Kak Long yang comel lagi cute ni..hahaha..Kalau Ummi baca betol, mampoih cheq sat g!!! Taknak!!! Tarik balik!! jangan baca blog ye..hehehe :P ... Ape pon,,Happy Birthday Ummi.. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... Walaupon jarang jumpa.. Kak Long sayang Ummi.. (sedang berkira-kira nak balik Penang tak minggu hadapan..balik tak balik) kalau macam ni kena pergi kira bulu kaki ni..Siapa nak sponsor kaki!!! Make sure kaki banyak bulu!!! hahaha...Geli-geli!!! okaylah kita tukar, ambik bunga ros roomate...cabut kelopak bunga sambil kira..balik..tak balik...balik..tak balik!!! sampai lah habis kelopak..hehe..Kerja sengal!!!

sudah!! penat merapu disini,,mahu ke bilik transit untuk merapu dengan lebih lanjut!!! haha...

20 lying to myself:

nas said...

iskk2...is..is...bfday mak ang pon lupa ka?
hahahhaa...
same gak muke mak ang ngan ang..cuma mak ang berisi sket la. :P

iszieylyanziy said...

kan,,teruk nye anak,,hahaha,,xpew2,,da wish da,,,ngee

misyamissyou said...

sbb family ke? hurmmm..

cehh..cm ne ni bday mak lupe ishh2..hahaa

iszieylyanziy said...

yup,,,fmly xsuke org klntn... huhu,,sdeh,,,,xpelah,,ade hikmahnye,,pujuk diri sndri ni,,huhu
terlupe,,slalu terlupe,,hihihi

budak_nakal said...

haha is.. bday mak pun boleh lupa ke? ckp anak mak..haha :P

iszieylyanziy said...

rongak : is anak mak yang berjauhan dgn mak,,boley kire bape kali jmp,,huhu

lan_ax said...

Tuhan dah cakap, ajal maut n jodoh tu takdir yg dia tentukan.. kita usaha la cmne pn, tetap xkan bole ubah.. kalo kita x dgr ckp Tuhan, cakap sp lg nk dengar? hukumnyer? kalau dh jodoh, xkan kemanenyer.. tp kalo xde jodoh, dh kawen 28tahun pn bole cerai.. igt kuasa Tuhan tu..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

Poyaty said...

wahh, gi balik penang sana. sbb befday emak tu. jgn lupa bwk balik hadiah ye :D

iszieylyanziy said...

lan : maceh,,,is tao,,klu xde jodoh,,smpi ctu je...jodoh xkemana kan,,tu je kata2 smgt y is ase boleh mnenangkan diri is..thanks

iszieylyanziy said...

akak yaty : nk blik ke xnk blik,,hehhe,,,tgk la dulu,,

LadyBird said...

bestnye ade org kejutkan..

iszieylyanziy said...

akak lady : jarang die kejutkan,,bkn ari2,,klu ari2,,,ari2 la is bhgia,,huhu,,skrg da xde dah kot..rndu4x

aibaks said...

rindu kat sapa tu? haha..

n@jwamz said...

haha klako la ko is!! ehehhe
kalu besday boyfren laju je wish yer...bday mak lupew yer....haha

hiro said...

mak mertua ai chat?

cik helena said...

kenapa tulisan boleh tuka utka ne,,haha comel je..

iszieylyanziy said...

aibaks : rndu kt famliy,,ngeee

iszieylyanziy said...

najwa,,tu la,,bukan takat mak,besday abah pon lupe,,hahaha

iszieylyanziy said...

hiro : mak mrtua mna?

iszieylyanziy said...

helena,,xpaham,,grr!!! hahaha,,,comel kan,hahaha