kisah iszieylyanziey istiqomah

ok tarik nafas..hembus dan senyum!!! itu kata kawan kita tatkala YM sekejap tadi...hari ni,semua serba tak kena..kenapakah???mengapakah???okay kita mula dari awal pagi...alarm dah banyak kali bunyi dan setiap kali alarm bunyi, setiap kali tu lah kita tekan snooze untuk 10 minit lagi..last-last kita bangun mengejut sebab ingatkan dah bangun lewat (sebab mimpi dah bangun pukul 7.22 pagi) sempat lagi mimpi tu..rasa kalut sangat sambil berjalan dalam kemamaian ke toilet untuk mandi...tunggu turn pulak...adeh!!! time lambat cam ni boleh pulak tunggu turn,,,nasib baik tak payah tunggu lama...

so mandi lah kita dalam kadar yang segera...masuk bilik tengok handphone,,,Rasa nak menjerit!!!Tapi fikir roomate yang baru tidur kita menjerit dalam hati je,,hehehe,,mana taknya,,kita kalut sakan ingatkan dah lambat...last-last baru pukul 6.45minit pagi!!! Awal lagi tu kan...bersiap ala kadar then pergi ke kelas... Nak dijadikan cerita,,,tak ada eletrik...panas je..bukak laptop blogwalking seperti yang dijanjikan dan masa tengah khusyuk buat assignmnent!! Lappy kita yang sengal ni (opss!!jangan merajuk pulak) tetiba jadi gelap!!! Apa ni!!! Alaaaaa......Time ni jugak battery nak habis!! Hehehe,, Mana nak cucuk charger kalau satu jabatan black out!!! Rehat.. Makan pon rasa cam telan pasir.. Tapi tetap habiskan..Huhu...On9 di library dan terjumpa satu blog ni...bukan blog seram yang wat kita seram tapi blog sesEorang yang biasa..bukan blog seorang blogger yang famous... dengan khusyuknya kita membaca setiap patah coretan yang ditulis dan okay kita kalah sebab menitis air mata (nasib baik tak ada yang perasan..Cepat-cepat lap) ... Mesti korang pelik kan apa yang kita baca,,

Sedih sangat ke entry dia..Jawapannya.. Yup!!! Sedih sangat-sangat,,dan kita cakap perlahan-lahan " BODOHNYA AKU!!! KENAPA AKU BODOH!!! KENAPA CAM NI?SEBAB TAK CAM TU???!!!! sambil lap air mata yang tak nak berhenti!! hawau je kot rasa!!! Balik!!!! Singgah Koperasi... Panadol habis!!! Argh!!! Tension!!! Lupa kat bilik ada lagi... Beli Air sudah,,akibat frust Panadol habis sampai tertinggal laptop!! Haish!! Apa ni Iszieylyanziey Istiqomah... Kot ye pon dok fikir pasal Mereka..tak kan sampai tertinggal laptop!! Tak pernah kita senyanyuk tu (melainkan tarikh birthday Ummi dan Abah..MY BAD)huhu...

Kepala sudah pening..keralatan makin terasa,,Sebelum pape baik kita tidur.. Mimpikan Iszieylyanziey Istiqomah yang kuat... :)

20 lying to myself:

AyuZ DeathWisH said...

isk.. isk~

iszieylyanziy said...

SOBBING :(

zikeryhassan said...

bile nk bg link blog tu?

emy'n said...

awlnye bgun n mndi.. hehe ;D

Saya Laa Dia said...

Assalamu'alaikum sis..

Kadang kala rasa dihati itu sukar nak diungkapkan. Hatta terungkap pun, takkan sama dengan apa yang dihati. Tidak akan pernah sama 100%.

Semoga terus tabah dalam menghadapi hidup sebagai seorang bakal Guru.

Good Luck! =)

p/s : Salam singgah di blog anda.

Poyaty said...

hurmm, blog siapa yg buat awk sedih tu? lately awk sedey sgt. dun eh dear, nnt cpt tua :D

budak_nakal said...

laptop pun blh lupa ke is?
tabah la menjalani liku2 kehidupan :)

iszieylyanziy said...

zikery,,dia dah private,,ko tny cka n ikin,,,mereka sempat baca sebab si cika sempat hafal url,,hihi

iszieylyanziy said...

emy : ne ade awal,,haha,,,

iszieylyanziy said...

saya la dia : thanks for your comment,,,,appreciate it tao,,,yup,,rasa hati sukar diungkp :(

iszieylyanziy said...

kak yaty : blog gf ex....huhu...die terlalu baik dpn is tp ckp2 sal is kt blog die,,sdey,,is xpnh ckp bkn2 sal die...nak happy2x je ni :)

iszieylyanziy said...

rongak : haha,,terlupa,,xtao npe,,byk fikir kot

misyamissyou said...

um..dia ckp ape je tu? sabar je la ye..tu je yg kite leh buat..

iszieylyanziy said...

misya,,nnt kite story mory ok,,is dah penat nk update blog sal sdey2,,ahhaha

cik helena said...

issssssssssssssss tolong buat perenggan!hahaha susah nak baca,,

iszieylyanziy said...

helena,,,sorry,,ngee :)

~miss nusafara~ said...

berani tol tinggal2 lappy...isk3

iszieylyanziy said...

fara : my bad..boleh pulak terlupa,,tol2 xpernah terlupa sebelum ni :(

teratakburuk69 said...

lawa facial hampa.. hahahahaa....

iszieylyanziy said...

facial???y diatas ye?ngee
jimat kn duit