Nama Kita Iszieylyanziey Istiqomah


Iszieylyanziey Istiqomah... Suatu nama yang tidak asing lagi dalam diri kita...look at that picture...bangun pagi hari tu, cepat-cepat kita tengok cermin...and sangat dan tersangat terkejut bila tengok keadaan kita dalam cermin pagi tu...mata sembap sangat-sangat...nampak lain kan gambar diatas (diedit untuk tidak menampakkan kesembapan mata) ... rasa macam nak ponteng kelas but i can't...pergi kelas macam biasa.perhimpunan pagi..pergi kantin beli air kotak (walhal tak dahaga), presentation ELP yang tersangat teruk..i've stuck,,,hilang idea,,,tak tahu nak cakap apa..very bad bagi kita..rasa macam nak menjerit!!! rasa nak menangis lagi time tu,, Sir can I do it again??sobbing...solutions untuk menutup mata yang sembap is pakai spec..thanks to ieyqa yang meminjamkan spec nya :) walaupon spec tu untuk silau je..lalala...
tak suka pakai spec bila tudung tk jadi...last-last pakai spec kat luar je,,i mean cam ni...
farrah kata : is, ko nampak lain bila pakai spec..kita jawab dalam hati " kita terpaksa"
En Sentap kata : nampak tua..(ayat yang tak habis-habis menyakitkan hati kita...kita jawab dalam hati "ok lah dari orang tengok mata aku sembap"
Cka kata : kau kenapa?menangis?ingatkan kau tak cukup tidur..kita jawab dalam hati "kalau lah sebab tak cukup tidur,hari-hari la mata kita cam tu" :P (sebab memang selalu tidur lewat kan)
rehat time untuk makan,,tapi kali ni kita membazir..dah tahu tak ada selera, beli juga nasi..then makan 2 3 suap dah tak boleh nak telan...lapar sangat tapi rasa macam telan pasir...mempoyokan diri dengan buat seperti tiada apa yang berlaku...bergambar sakan dengan senior yang paling senior dengan jayanya..Adik Gemok, ni gambar bersama Akak Kurus..(terbalik sudah)
Adik Gemok yang memakai tudung hitam
mengapit senior ..
Kak Oshee yang bakal menamatkan pengajiannya di IP TERCINTA..lalala
Will miss you lah akak...
dapat hadiah cubitan..Sedap gila lah akak..nak lagi..lalala :P

balik kuliah beli burger..tapi tak makan...laparnya,tapi tak boleh telan makanan untuk seketika..kenapalah jadi macam ni :( ...membusykan diri di bilik transit,,itu jalan yang terbaik untuk mengelakkan kita dari melayan perasaan,,kan.. so naik bilik dah pukul satu,perut dah memang sakit sangat..barulah rasa nak makan burger + air 100 plus + 2 biji panadol active fast...dengan lenanya kita tidur....text him walaupon rasa tak perlu text dia..tapi tetap gedik text dia :(

bila kawan-kawan mula membebel "perut kosong minum air gas,telan panadol pulak" " degil sangat siapa suruh?orang suruh makan tak nak" "macam lah dia yang bagi kau makan...teringat kat dia sebab tu pon ayat dia bila suruh kita makan" reaksi kita..diam..tersenyum kambing,,lalala....

p/s : rasa macam ketiadaan mood untuk menulis entry,,kehilangan idea (padahal tulis entah pape)...hehe....To my lovely beb Izhar, balik Malaysia...huhuhu :(

maybe i've got new spirit,,,new Iszieylyanziey Istiqomah..apa yang new nya pon kita tak tahu,,hehe

14 lying to myself:

Paidi Hasan said...

blog nie...one of the nicest blog i've ever see...pandai ar korg main bnda nie...pai x tau agy nie wk cmner biar nmpk mnarik...hehe

iszieylyanziy said...

maceh pai,,,xsangka pai baca blog is,,unexpected,,hahha

✿nenek moden✿ said...

huhu..sy pakai spec gak cikgu..hehe

izhar said...

seksi molep abe pai kito.wakakah!!!

iszieylyanziy said...

nenek : pakai2,,is pakai lens jek,,ahahha

iszieylyanziy said...

izhar : hahah,,aku xtao,,ngee

Gentleman Frog said...

Salam,

Istiqomah Bt Ahmad Rozi, bertahanlah.

iszieylyanziy said...

wsalam,,thanks frog,,is akan bertahan selagi is mampu

Poyaty said...

saba lah is. i noe how it feels. kite pernah menangis dalam kelas sampai lect naik takut. sakit ke? sakit ke? hahaha. is kira tabah la jugak tu thn air mata. saba taw :D

iszieylyanziy said...

maceh akak,,sabar2x,,,tp dlm kesabaran wt bnda2 bodoh :(

misyamissyou said...

hah! untung yg pakai spec mcm kite..ngs xngs org xtau..is, get a free sudden hugs from anyone..u'll feel a lot better..tp jgn bg tau org knpe ttbe peluk..senyum je ok!

iszieylyanziy said...

semua orang dah tao its over,,cume dorang tak tahu ape sebenarnya yang terjadi,,ari tu memang ada terfikir nak peluk..tapi not now,,, :(
ape pon,,thanks misya :)

misyamissyou said...

nonono..mmg org tau, tp ni mmg saje je..sbb lepas peluk mesti org tanye npe ttbe peluk, syaratnye, jwpn is mesti senyum sahaje..hee..syarat lg 1, kalau kat situ berkumpulan, is peluk sorang je..cett..ajo org wat entah ape2 je nih..hee

iszieylyanziy said...

hahaha,,cam best je,,siyes best,,huhu,,,,nnt nk wt,,nk tulis nme org y is rndu jugak