got it back!


normal thing when dapat balik benda yang kita pernah hilang,,,hilang bukan dek kecuaian macam keciciran or else, tapi akibat kecuaian salah letak then kena ambik dengan penuh berhemahnya oleh si pencuri yang memerhati dari awal... Kat surau pon sempat lagi si pencuri melakukan aksi menawan hati kami untuk memancing undi.. Opss, bukan memancing undi, tapi memancing mangsa barangkali... Dan akhirnya kami terpancing!!! Cam pelik je terpancing.. Apa kata kita guna terkena or terjerat.. Lebih sesuai kan? Argh!! Whatever.. Bukan mahu belajar atau susun silang kata di sini.. Tapi mahu mencoretkan peristiwa sebenar yang berlaku kira-kira 8 bulan yang lalu..

Kisahnya apabila kita mahu solat di surau yang berada di atas terminal bas Kuala Terengganu... Magrib!! PEREMPUAN yang mempunyai anak kira-kira setahun lebih... Dialah suspek utama... Bukan mahu menuduh, tapi entahlah.. KALAU betol lah, PEREMPUAN yang pada mulanya di panggil akak itu yang mengambil BEG berisi handphone, purse dan lain-lain barang... PEREMPUAN itu memberi makan anaknya menggunakan duit yang diperoleh hasil dia menjual 2 handphone dan beribu duit yang di draw melalui ATM!!!! Seratus dua boleh lagi diterima tapi kalau dah beribu, siapa tak meroyan.. Tambahan masih lagi bergelar STUDENT!!! Tak puas hati!!



Bermula dengan berakhirnya cuti selepas raya hari tu, sampailah hari selasa 2 November kita berada di IP tercinta dan baru hari ini menjejakkan kaki di kampung halaman.. Lama kot... Lalala... Padahal dekat je.. Dekat tak dekat, kalau dah malas nak balik, takkan sampai rumah,, Huhu... Sesampai dirumah, mandi dan terus tidur.. Terjaga apabila si kucing datang kejutkan kita.. Dengki sungguh!! Lala.. Dalam kemamaian kita cari sampul yang berwarna coklat.. Sampul yang pelik... Tercatat PEJABAT SURAT MATI!! Pelik je bagi kita.. Kita fikir siapa yang mati.. Hehehe... Bukak je, kita tengok KAD PENGENALAN, KAD MATRIK, KAD LIBRARY!!! Tak pernah terfikir akan dapat balik kad-kad tu.. Dah dapat syukur je lah dan simpan elok-elok!! Kenangan... :)


mengon9 kan diri.. my cousin yang sengal post picture masa kami tengah comel.. Comel ke comot?? Lalala... Comel okay.. Tak percaya tengok la.. Haha.. Gelak tergolek-golek sampai jatuh katil bila kita tengok gambar tersebut..

p/s : sedang sakit rindu ni.. ditambah sakit badan :( rindu kamu..huhu :(

12 lying to myself:

feLixAntLovi said...

hahaha..cOmot suda gamba kamu mase keciL~ lalalal..tuLa kn da tjerat dg jerat sendiri=p samapai dpt surat mati~~ upss..lalalal..ha3..cHeer uP?duk pasir mas diam2..lalalal.

iszieylyanziy said...

felix : dulu comot,,,smua comot aka comel kn :P
surat mati,,,haha,,xpernah tahu istilah tu,,,hohoho,,xley dok diam,,awk xde,, miss you la..aish

feLixAntLovi said...

huhu..coMot je time kecik=p now lg comotkah??lalalal..miss yOu too..lalaal..

iszieylyanziy said...

cute,,skrg cantik,,haha :P
miss miss miss,, :P

feLixAntLovi said...

canTik?gediks!!! =p lalalalal..

iszieylyanziy said...

hahaha,,yelah,hodoh :P
nak ltak gmbr same2 xleh,,aish,,bg alasan y boley diterima cepat

Ainul!! said...

hahha..sy suka kad matrik brwrna biru i2..kmns..hee

iszieylyanziy said...

ainul : rndu kmns,,rndu roomate2 dulu,,da lost cntct,,knl ainul kt friendster kn?bkn kt mtrik ksyg tu kn?haha

Linglung said...

pejabat surat mati??

iszieylyanziy said...

hehe,,surat tu cam dijumpai kat box pos,,tapi tak tahu siapa pengirim,,,huhu,,

nas said...

commotnyer ko dulu2 ek...
xcm aku comey....hahahhaa..perashann
nasib bek la ko dpt balik yang ko inginkan..syukur~



latest entri:

lelaki hensem vs lelaki tak hensem vs lelaki skema vs lelaki aww!

iszieylyanziy said...

nas!! grr,,,skrg cntik kn?haha :P
actually xnk pon,,da dpt syukur je :P