hantu!!!

entry seawal pagi,,so besok tak payah post entry!!yeay!!! besok boleh lah menjadi pengomen berjaya,,,,hehe
alkisahnya,,,line slow lah kalau malam,,pagi start pukul 12 pagi baru nak laju!! Adeh!!! Pelik sungguh!! Ok lah tu laju, kalau sipura sampai bila-bila macam mana?? kita yang berpura-pura nanti!! haha,,abaiakan..

nak cerita,tadi masa tengah khusyuk berblogwalking ditemani bunyi cengkerik!! alah kat kampung kan,,hehe,,lepas tu tetiba je kita dengar bunyi uk,,,uukkk,,,uukk,,, aish!! bunyi apa tu??? dah lah kuat,,menyeramkan!! tahu tak bunyi apa?? bukan bunyi kentut atau bunyi perut!! boleh teka tak bunyi apa?? macam mana nak teka, dorang bukan ada dekat sini kat tepi kita!!hahaha,,,dush3x,,betol jugakkan??oklah kita bagitahu,,,
bunyi burung hantu!!

waa,,,seram tetiba,,tak pernah-pernah dengar bunyi burung hantu dekat rumah kita ni,,tetiba bunyi pulak malam ni,, orang selalu kaitkan burung hantu ni dengan hantu,,, kawan kita lah kata, kita tak tahu!! hehe ,,mitos semata-mata... teringat masa kayuh basikal nak pergi sekolah masa muda-muda dulu..sekarang pon muda lagi apa,,hehe :) masa tu kita tengok burung hantu,,terus kita kayuh basikal laju-laju tinggalkan kawan kat belakang!! haha,,, kesian kawan kita nak kejar kita :)

saje je nak cakap seram,,hahaha,,masa untuk bw ada lagi 20 minit,,sebab pukul 1.30 kena offline,,mahu tidur!! happy blogging you all ,,hehe :)

26 lying to myself:

Bella said...

selamat mlm...

Bella suke terbang..:)

tp xsuke brung antu..:P

iszieylyanziy said...

@bella : hehe,,kan,,same lah,,hehehe,,,nanti besok kita terbang lagi,,selamat malam :)

cik ETTY said...

ahaks :)
cpt2 mase nk abes da.
nitez is :)

zikeryhassan said...

kesian kawan kau kena tinggal.

ziema cindalena said...

kt kampung kite pun slalu dgr bunyi burung hantu..mmg seram la~~

Cik Tom said...

bunyi burung antu best pe..hehe ;)

kimchisu said...

hhahaha kejam tol
owh mlm td pun seram2 gak nk tdo..ni kes citer "hantu mak lijah balik umah' kt astro..adek yg kejam dok sakat2..hahahah
seb baek nyenyak jek..lol ^^

woot-woot said...

hampeh takut burung antu..wuwu

gua pon takot jugak ! hehe

iszieylyanziy said...

@cik etty : hehe,,morning,,, :)

iszieylyanziy said...

@zik : kn,,cian dia

iszieylyanziy said...

ziema : kn kn kn..seram kn,,ehehe

iszieylyanziy said...

cik tom : best???haha,,,xtertdo smlm,,hehe,,xbest,,hehe

iszieylyanziy said...

kimchisu : haha,,,kena sakat ngn adik la ni,,hehehe

iszieylyanziy said...

@woot-woot takut gak ke?nama dah macam burung hantu jek??hahaha :P

woot-woot said...

hahahahhaha..ade pulakk ! woot woot lah ! bulan burung antu ! hehe

iszieylyanziy said...

woot-woot : gtu lah bunyi hantu semalam,,haha,,rasanya,,lebih kurang,ahhaha :P

misyamissyou said...

huh..burung hantu mmg menakutkan..lg2 kalau yg wane putih n besar bertenggek kat atas bumbung rumah depan..eeee

iszieylyanziy said...

misya : warna putih??alamak,,,tak pernah jumpa pon yang warna macam tu,,heheh,,mesti comel sebab warna putih,,ehhehe,,,

Hairil Rizal said...

Burung antu comel. Suka!

Tak suka bila katak-katak tepi rumah yg tgh riuh rendah menyanyi tetiba senyap sunyi...seram!

iszieylyanziy said...

hairil : ha???katak pulak yang diseramkan??ehhehe

Mata Hati said...

burung hantu tu teringin jugak nak buat blogwalking

iszieylyanziy said...

mata hati,,pi lah teman burung hantu tu blogwalking,,mesti laju je,,main terbang je kan,,hehe :P

mekdonel said...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

iszieylyanziy said...

mekdonel ' hmmmm???

NuRuL aLia said...

tahu x kat asrama pon ada burung hantu.
dkt pokok yg menghadap tngkap
tapi pas pokok tu tumbang,burung hantu tu pon dah xde.
seram dgr bunyi dia!

iszieylyanziy said...

ye ke akak??? pokok mne yang tumbang nie,,tepi bilik akak tu ke????seram la bunyi burung hantu ni,,nak2 klu dgr mse nk toilet,,rela patah balik,,hehe