history

sebelum terus menulis nak mintak maaf dulu sebab tak update dan tak dapat blogwalking.. cube bagi idea macam mana nak on9 dekat wad?hehe...

malam kejadian :
down tak bertempat!! haha,, ala-ala lagu down tu kan,,, baca 3505 mesej dalam inbox handphone! perut mula sakit, buat tak tahu je, pukul 5 pagi baru terlelap.. refleksi diri ala-ala buat refleksi untuk assignment.. Refleksi untuk assignment tak ada lah nak fikir sampai berjam-jam... dalam hati cakap, its okay is, bagun pagi esok you will be fine :)

keesokan harinya :
terjaga pagi or tengahari??rahsia.. tettt!! badan panas! badan berpeluh tapi sejuk, tarik comforter, nafas panas! sudah.. Tak lain tak bukan demam lah ni.. Adeh!! Bukan ke baru je demam? Tak bagi signal langsung nak demam.. Hajat di hati nak bangun tutup kipas,tapi tak larat.. Abaikan..

Perut sakit, mual, pening!! Toilet! Destinasi yang perlu di tuju.. Dengan segala kudrat yang ada melangkah ke toilet ala-ala model catwalk.. haha,, tipu je :) Belom sampai toilet nangka busuk jatuh at the center of the kitchen! haha,, macam mana nangka boleh ditanam dalam rumah ni?? Opss!! Hiperbola semata-mata..

Petangnya :
Terjaga sebab rasa sengal-sengal je tangan, cam ada something je.. Bila bukak mata, alamak!!! Hospital!! Grr!! Tengok ada bag air, kita pon terfikir.. tak cukup air kot, sebab tu lah masukkan air! Tapi minum je air kan? Entah.. Tak tahu. Rasa nak cabut je tube air tu dan ajak Ummi balik!! I'm okay.. Tapi lupakan lah, kadang-kadang dok hospital best jugak :) Yelah, just imagine dapat makan free!! haha ( dah lah tak ada selera nak makan, makanan tak sedap pulak tu) sakit-sakit pon demand lagi,,,

Malam :
nak text him,but bila teringat balik what happen kita batalkan je lah niat tu lagipon mana nak datang handphone kita, handphone My Mum adalah.. Ingat je number phone dia tapi its okay, nevermind..Lagipon nanti dia risau!! Argh!! Sakit-sakit pon nak fikir dia jugak ke? hmmm... Move on Is :) ... I can't sleep that time.. So terkebil-kebil pandang kipas hospital tu, macam-macam kita fikir.. Rasa macam cepat nya masa berlalu.. cuti dah nak habis!! Grr

Pagi tadi :
Doc datang berlumba-lumba!! Eh salah, doc datang check patient.. Dapat tazkirah dan bebelan free!! Makan ubat,bla bla bla, makan ikut masa bla bla bla, rehat cukup-cukup bla bla bla, terkebil-kebil sekali lagi kita tengok doktor tu!! Apa yang dia cakap like masuk telinga kanan, keluar telinga kiri! Haha.. Degil kan? Memang! Sangat-sangat degil..

Tengahari tadi :
Check out from that hotel!! Opss!! Hospital.. Hehehe.. Tak kan percutian dalam hospital kot, okay what tengok orang sakit.. Hehe.. Mahu update blog dan blogwalking!! Adeh, rindu..Hehe.. Tunggu lah malam karang.. sesi terjah!! haha :)

20 lying to myself:

kanakanak said...

wahhh !!

baru nak sihat boleh menaip..
hebat lahhh

iszieylyanziy said...

kanak2 : haha,,rindu kan belog,,hehehe

woot-woot said...

hahaha..okei da boleh..

tadi nak komen panjang ,tapi blogger error,so pergi salahkan beliau ! kakkaka

btw get well fast ! ^^

iszieylyanziy said...

@ woot-woot : haha,,salah kan line,,haha,,,ok lah,,thanks,,dah better dah :)

A.D.A.M. said...

Blog ni ubat dia kuat ek? :P

Denga ckp dr tu cikgu oii. :) Get well soon!

iszieylyanziy said...

@ A.D.A.M. : haha,,yup,,blog la ubat segalanya,,hahaha :p
yewlah,,dengar je cakap,,mesti dengar,,,sebab lom pekak lagi,,hehehe,, :P

miss epa said...

take care eh kak is! :)

iszieylyanziy said...

@ miss epa : thanks ye dear :) cyg hi 5,,hehe

sukahaha said...

malas mkn ubat rupenye.. kan dah kena bebel hahaha...

iszieylyanziy said...

@ matdin : haha,,xsuke lah,,pahit,,eee,,,hahaa :p

cik ETTY said...

msk ward ea
cian kamu
get well soon dear~

iszieylyanziy said...

@ cik ETTY : hehe,,,thanks dear :)

Liquid said...

hee bgslah dh baik hee

-jalan2 cni lalala~

azureEn said...

owh tak benjoL kepale ke jatuh mcm nangka busuk >.<

erm bunyik mcm ade problem.. sabar ye.. time will heal.. =)

iszieylyanziy said...

@ Liquid : hehe,,hmm,bagoslah dah baik,,thanks :)

iszieylyanziy said...

@ azureEn : yup..time will heal,,,xbenjol,,tp sakit2 bdan gak lah,,hahaha :P

purplelitto said...

Hu..rehat cukup2 ye..is2..^__^..

iszieylyanziy said...

@ purplelitto : huhu,,,thanks hakim

aNnE said...

alamak sakit ke..takziah ek tapi sekarang dah sembuh kan,alhamdulillah..lega dengar..hehe:)

iszieylyanziy said...

@ aNnE : better than that day dah,,ehhe,,thanks dear