A Journey :)

Sila abaikan gambar di atas :) Haha

Selamat tinggal Pasir Mas.. Selamat tinggal atuk, selamat tinggal nenek, selamat tinggal gemok daan yayaw (kucing-kucing kita).. Selamat datang Penang.. Ok what spend cuti yang tinggal beberapa hari lagi dengan my parents kat sini.. Tiket pulang ke IPG pon sudah dibeli.. Aish! Nak cuti lagi boleh?

Nie ada story semasa dalam bas SKYDECK yang kita naik untuk ke Penang.. Ada lah 2 orang perempuan ni tak perasan yang sebenarnya tiket dia bukan 27/12/2010 tapi bertarikh 27/1/2011 yang membawa maksud bulan depan :)

Hatta berlakulah peperangan mulut dalam bas tersebut! Bingit! Hingaq! Hahaha.. Tukang kaunter tersalah bagi tiket dekat mereka.. Mereka pulak tak check tiket before leave a counter ticket! Driver pulak tak check pon tiket sebelum naik bas.. Nie lah jadinya! The moral of the story is SILA check tiket anda selepas membeli tiket agar tidak tersalah tarikh lagipun tak semua manusia tak pernah melakukan kesilapan :) Apa ke berbelit ayat ni? Kan senang kalau cakap semua manusia akan melakukan kesilapan! Ngee :)

psst psst : Cuba teka dimana mereka duduk dalam bas tersebut?? Ngee

24 lying to myself:

kanakanak said...

dalam bas lahh

Botak said...

diorang dok kat riba driver bas tu.,
betul tak..??
hahahahaha... XD

ENTRI TERKINI: KEBAIKAN MEROKOK..??

iszieylyanziy said...

@ kanak-kanak : haha,,tepat sekali!! ahhaha

iszieylyanziy said...

@ botak : hahaha,,banyak lah atas ribe! ahhaha

~SYAZ~ said...

owh!!
tidak syaz nak pergi tengok tiket jap..
betul ke x tarikh nye tu..
hehehe..
kat mana ek mereka duduk??
rasanya kat tangga bas tu kot..
ngeh3..

iekasub said...

ha, kome cerite ni, kome punye tiket balek ganu betol ke dop?? ;D hahaha.aku teringat kat arin..dye pon pnh slh beli tiket..menggelabah jadinyee... XD

iszieylyanziy said...

@ Syaz : hahhaa,,tau xpe,,hehehe,,membebel la d0rang,..

iszieylyanziy said...

@ ieka : tiket aku betol da kot,,hehe,,nnt aku tgk ngn ummi aku,,hahaha :P
a'ah,,arin,,kesian kt die,,ngee

soffea said...

selamat kembali ke IPG isz:)

iszieylyanziy said...

@ akak : lambat lagi!!! ngee 1hb ni bary balik mktb :)

NuSaNa NoSa 91 said...

woooo~ ada kes cmni ea?? takotnya.. pasni kena lebih berhati2 la.. thanx utk nasihat tu~~ ^_^

maya mayonis said...

kat penang ke?mai la rumah kami kat kulim. tak jauh dh tu dr penang :D

aNnE said...

boleh pulak salah tarikh...haha cek betul2 yer lain kali..hehe

Gentleman Frog said...

salam,

jom skype

the after effect

HaNTwO said...

hahahahahah gile babeng bagi bulan 1 punya...budak tu pun sengal tak cek beli dah beli aparaaaa..

iszieylyanziy said...

@ NuSaNa : a'ah ,,ada,,tukang bagi tiket kat kaunter tu salah bagi,,,so kite sebagai pembeli ni,,,sila la cek dulu k :)

iszieylyanziy said...

@ maya : heheh,,,meh3x,,jln2,,bosan ni,,maya mai la bm nie,,ngee,,smlm is da lalu kulim tu,,ahha :P

iszieylyanziy said...

@ anne : bukan is,,orang lain,,heeheh

iszieylyanziy said...

@frog : skype??alamak...da remove,,hahaha

iszieylyanziy said...

@ hantwo : kan,pas tu sibuk dok maki2 orang,,adeh

iRa~" said...

hehe..
kat tangga bas la kot,..:P
slmt stat new sem oke..
:P
kim slm org mizan..hee

✿....rossa alina....✿ said...

boleh plak gaduh2 pasal bas..hue..kene check btol2 ni.. ;p

iszieylyanziy said...

@ ira : start sem 2 hb,,huhuhu

iszieylyanziy said...

@ rossa : hihi,,tao xpe,,nnt malu jek