mabuk!!!!

hari ni kita mabuk!!semalam mabuk dengan kenangan!!! sebelum tidur mabuk dengan berangan!!! pagi betol-betol mabuk nie!!! APa!!! Opss!!! Pembetulan di sini,,, Mabuk disini bukanlah beerti kita meneguk air haram tu okay!! Mabuk disini bermaksud terimbau kembali kisah SI GADIS ni SILA KLIK....Seriously sudah lama tidak bercerita perihal Si Gadis!! Mungkin apa yang telah terjadi sekarang menjawab soalan yang dikemukakan.. Sila Klik kalau nak tahu!! Haha... Mengada jek!! Sudah!! Cerita tentang mabuk hari ni..

Pintu bilik dikuak!! "Adik!! Bangun Adik!!" panggil nenek kita,,,,kita bukak mata,,dalam hati cakap "alaa..awal lagi,tak kan nak suruh pergi draw duit kot"...Nenek menyambung kata-katanya "Pergi belikan nasi, lapar!" Cepat-cepat kita bangun,,kesian nenek lapar ye..Dah keluar rumah tapi duit tak ambik!! Adeh!! Mamai punya pasal...Hahaha.. Patah balik!! Ambik duit!! Pergi beli nasi (depan tu je pon kedai nye)... Mak cik pulak panggil.. Famous betul kita ni kan.. Sebab tu lah kita tak nak keluar rumah!! Nanti ramai pulak yang panggil nak mintak sign!! Hahaha... Dush!! Kena baling bantal dengan Angah!! Hehe.. Berangan lagi!!!

Panjang nya pesanan mak cik.. PotPetPotPet menyampaikan mesej free nie!! Terhuyung hayang kita jalan!! Sekali lagi Mak Cik gelakkan kita sebab cakap kita "MEPEH" dalam bahasa Kelantannya.. Maksudnya disini merujuk kepada JALAN TAK BETOL kot!! Haha.. Sorrylah!! Kita nie..Memang failed bab translate loghat nie!! Hehe :) Just chill okay!

Rasanya tajuk entry memang tersangat lah jauh menyimpang!! Haha :P

30 lying to myself:

hamzah ian said...

byknya tanda seru.. hahaha

iszieylyanziy said...

suke guna tnda seru,,,haha,,,salah guna tanda seru ni,,ngee

duan lang said...

mepeh jalan tak betul?sengoti ko?hahaa

iszieylyanziy said...

@senior : yo lo kali!! xtao gak,,ke ada mksud lain?hahaha

nas said...

pergh..blog ko makin nampak berbeza n cantik laaa...hehehe
itu je aku nk ckp...lalalala


apa motif status SPONGEBOB dan PATRICK dalam facebook??

iszieylyanziy said...

hahaha,,,maceh la nas :)

how to post link like that??grrr

duan lang said...

haha..kat tganu ade mksud lain..sila kaji yek..haha

♥-- emieysandra --♥ said...

mepeh tu xpakar dlm memahami loghat tu..ehehe..;P

♥-- emieysandra --♥ said...

hamzah ian ni, tanda seru byk pn die prasan..grr

iszieylyanziy said...

@ senior duan lang : lah ye ke???tak tahu pon!!hahaha,,xpe,,nnt is terjah!!haha

iszieylyanziy said...

@ ♥-- emieysandra --♥ : haha,mepeh pon mepeh lah,xpaham gak,,hehehe

iszieylyanziy said...

@ ♥-- emieysandra --♥ : hehe,,hamzah ian memang teliti kot,,ngee

Lelaki Ini said...

jale mepeh!
hahaha

cik helena said...

boleh tak nak cakap banyaknya tanda seru,.,haha

soffea said...

hahaha. ingat ke mabuk apa.. isz nie.. hehe.

cntik wajah blog baru :)

hans said...

hahaha
keluar rumah pakai topeng la kalau xnak orang minta sign
ekekekeke

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

P/S : Cek Nuffnang Dah Sampai..Yehaa!

iszieylyanziy said...

@ Lelaki ini : haha..tahu ke apa maksudnya??

iszieylyanziy said...

@ Cik Hel : hehe,,boley,,,tak kisah kan??hohoho

iszieylyanziy said...

@ Akak Sofea : ngee,,,,mabuk kepayang kak :)

iszieylyanziy said...

Hans : nak pakai topeng macam profile kamu lah,,haha

hans said...

isziey : hahaha....den lah Tuxedo bertopeng..hohoho

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

iszieylyanziy said...

@ han : ngee,,xley,,peminat cam gak :P
ngee,,,berangan

purplelitto said...

is mabuk cinta lorh..lalala..

iszieylyanziy said...

@ hakim!! hahaha,,banyak lah mabuk cinta,,dengan sape??wekk

akubiomed said...

Salam perkenalan. Berangan itu free tidak perlukan duit. Jadi beranganlah sepuas-puasnya kerana ia tidak mengundang kemalangan

iszieylyanziy said...

@akubiomed : hahah,,sokong!!!trimas!!hahah,,jom berangan

HaNTwO said...

tanda seru tu maksudnya ape yek?? adakah percakapan yang bervokal tinggi masa kejadian?? ;p

iszieylyanziy said...

han : hahaha,,,kan,,aish,,kena kurangkan penggunaan tanda seru

purplelitto said...

ngan sape ek..ak da lupe namenye..hu..T_T..

iszieylyanziy said...

@hakim : hahaha,,,xyh ingt nme die,,wek