Baju Biru!

HAri ni berkawad dengan heel halus dan semestinya baju kurung! Adeh.. Penat den berdiri almost 1 hour kat Dataran Nik Ariff (Dataran perhimpunan IPG KSM).. NAsib baiklah kawab tak bersungguh (pengenalan je) Lalala.. So, lagi banyak gelak dari kawad.. Ngee.. Ok lah tu,next week baru pakai baju Pengakap.. Nak kena call Ummi nie.. Ummi!! Nak duit,bla bla bla.. Well, Elaun "PAMA" amatlah berguna kepada kami yang belom mendapat elaun.. Psst psst : Bila nak masuk nie!!

Okaylah, berbalik kepada tajuk di atas.. Hari ni kita pakai baju kurung biru.. Ayu gitu kan,,kan,kan.. Sape sokong sila gerakkan kening 2 kali.. 2 kali je, banyak-banyak kang penat pulak,,hehe.. Rehat awal dalam 9.30 something lah, menapak lah kami ke kafeteria.. Ramainya Pensyarah.. Adeh! Makan je lah, peduli ape.. Ambik nasi, ambik lauk! Bila nak menapak ke kaunter bayaran Ketua Jabatan (KJ) RBT panggil..

" Yang baju biru tu,sini kejap..Nak buat menantu!"

Cuak doe tetiba kena panggil dengan KJ.. Dalam hati dah fikir, alamak! MEsti nak kena marah nie.. Baju aku nie tak leh nak pakai kat sini ke?? Ke nak marah kitorang rehat awal nie?? Dengan hati yang berdebar-debar macam orang nak akad nikah, IS pon pergi lah duduk di tepi "BAKAL BAPA MERTUA" bak kata best friend KJ tadi!

Tup tup best friend KJ tadi tanya sekarang masa apa je pon! Adoi, cuak tak bertempat la! Nak tak nak, cakap je lah baru habis masa Unit Beruniform (UB),bla bla bla... Tu je, the end... Ambik nasi, makan, taklimat KKBI, kelas Cik Gee dan balik!! Lalala...

Baju nie lah yang kita pakai hari ni.. Cantik tak!! Kalau tak cantik pon, buat-buat cantik je lah!

Moral of the story, jangan fikir bukan-bukan bila Pensyarah panggil.. Senyum je depan pensyarah walaupon ko dapat rasa senyuman cuak yang ko bagi! Hahaha

44 lying to myself:

echah mashuri said...

perghhh..kawad pun bukan main melaram ek..eheheh

Nazryn Mishar said...

hoi . comel seyh .

iszieylyanziy said...

@ ecah : hahaha,,,tak ada baju pengakap lagi la ecah,,huaaaa

iszieylyanziy said...

@ nazryn : hahaha,,baju kan comel ???terima kasih :)

kimchisu said...

hahahaha ni bukan nk g kawad..ni cam nk msk catwalk..huuhhu
cun2 ^^

iszieylyanziy said...

@ kimchisu : hahaha,,,kan kan,,biawak pon ok gak,,hahaha,,,

nub said...

wow..biru mak ngah na...hahahah

iszieylyanziy said...

@nub : amboih cheq,,merah nya mak ngah penah la dengaq,,hahaha

me said...

fuhhhh comey tu baju biru.... patot la pnsyrh pnggil... isykisyk dsyt2 huhuhu...tp mmg lawa gler baju tuh... pe nme bju krung tu?pesen ape is?nk wat gak la....hahahah

zikeryhassan said...

posing maut siot. ahaha

iniialahaku said...

IPGM KSM 2 pa???KSM 2 aku xpham...eh2..la sultan mizang ke?

ADfeez said...

fuhhh.. pose mcm model... hehe...:D

Gentleman Frog said...

salam,

fuh lawanya awek abang.

iszieylyanziy said...

@ nurul : hahaha,,baju kurung moden yang aku beli kat First lady..haha,,masa raye ari tu,,ngeee,,,,xomel kan?cm aku! hahaha :P

iszieylyanziy said...

@zik : hawau you! lalala :P

iszieylyanziy said...

@inialahaku : hahah,,mizang?ganu kiteeee ..lalala :P

iszieylyanziy said...

@adfeez : ade bakat jadi model??hahaha :P

iszieylyanziy said...

@ frog : excuse ME!!! Siapa awek awak?? Sorry sikit.. Jangan nak timbulkan kontrabasi murahan.. Thank you! :) chill

~miss nusafara~ said...

sok sy lak kawad pandu puteri..ni memang pakai baju kurung biru!! hahaha

aNnE said...

sukerr biruuuuuuuuuu..hehe ayu :)

iszieylyanziy said...

@ fara : hahaha,,pakai la jugak

iszieylyanziy said...

@ anne : haha,,is pon suke biru,,,,n putih,,cntik kan,,ngee,,,

gigi rongak said...

haha.. bila masa baju pengakap tukar jadi baju mcm is tu?haha :P

misyamissyou said...

huhuu..ayu2..tp pengakap? erk?

iszieylyanziy said...

@rongak : hahaha,,,sejak is masuk pengakap! cun kan rongak! hahaha :P

iszieylyanziy said...

@misya : y dear? kenapa dengan pengakap?

hans said...

hahaha
sempoi lah kawad pakai cam nih
hehehehe

P/S : Mak Nih Bisinglah!!!! Cuba Mak Diam Sikittt!

iszieylyanziy said...

@hans : hahaha,,untuk semnetara je ok,,hehehe,,,mggu depan nk kena pakai baju beragam,,ehehe

Aizuddin Hanis said...

canteknye..seterika 2..

iszieylyanziy said...

@din : iron jek cntik?hahaha,,,

fyna said...

nice blue....
luv it...






jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

HaNTwO said...

cantiknya baju dan tuan blog :)

HAZWAN17 said...

wah berkawad pun pakai baju kurung erk hahaha

naja said...

boleh ke kawad pakai baju kurung?huhu

sukahaha said...

baru matdin tahu cuak pun ada senyuman kekeke...

jemput sini yer
blog Matdin

izhar said...

kalu merah puteri umno?biru puteri mende?

iszieylyanziy said...

@fyna : love it to,,hgeehhe

iszieylyanziy said...

@hantwo : well,,biaselah,,hahaha,,,poyo disitu! :P

iszieylyanziy said...

@ wan : kami xde duit nak beli baju pengakap! elaun xdapat,huaaaaaaaaaaaaa

iszieylyanziy said...

@ naja : ngee,,,sementara je tuu dear,,ngeee

iszieylyanziy said...

@ matdin : hahaha,,okeh

iszieylyanziy said...

@ izhar : puteri istiqomah

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

love that blue baju kurung moden;)

iszieylyanziy said...

@ fifiey : thanks,,hehehe,,cantk kn,,