Doa Mencari Jodoh :)

Belom dapat Jodoh? Jom baca doa nie ramai-ramai ok :)


Ya Allah, kalau dia memang jodohku, jodohkanlah... Tapi kalau bukan jodohku, jodohkanlah jugak... Jika dia tidak berjodoh denganku, maka jadikanlah kami jodoh... Kalau dia bukan jodohku, jangan sampai dia dapat jodoh lain selain aku.. Kalau dia tak boleh dijodohkan denganku, jangan sampai dia mendapat jodoh lain, biarkan dia tidak berjodoh sama sepertiku... Kalau dia berjodoh dengan yang lain, Putuskanlah! Dan jodohkanlah denganku..

Amacam? Korang rasa doa ni termakbul tak? Haha.. Just kidding.. Actually ada yang menghantar doa ni kat kawan Is.. So bila Is baca, tunggu apa lagi, gelak tergolek-golek sampai jatuh katil! Haha... LEt imagine.. Ada ke orang yang berdoa sedemikian rupa? Aish.. Cuba percaya pada takdir dan ketentuan... Kalau ada jodoh, adalah.. Kan sudah termaktub :) Just chill!

41 lying to myself:

Nazryn Mishar said...

doa jodoh orang desprate !
HAHA ~ sape create ni memang comel .

zikeryhassan said...

aiyok! siapakah kawan anda itu?

NadiRah said...

ahahha!!!
kes paksa nih!!
hehehe....

iszieylyanziy said...

@ nazryn : haha,,kan kan kan,,desperate gile,,heehhe...

iszieylyanziy said...

@ zik : u knoe her lah,,hahaha

iszieylyanziy said...

@ nadirah : haha,,kan kan,,sengal

noraim said...

ekeke. jgn lupa amalkan ok? hihi.

iszieylyanziy said...

@ noraim : haha,,xnak lah,, xdesperate pon,,ngee,,

imz said...

hahaha...lawak giler.Isz doa camne gak ke?hehe

AH7 said...

ade ke doa mcm 2?

iszieylyanziy said...

@ imz : xkn lah is doa cm tu yunk,,hahaha

iszieylyanziy said...

@ din : entah,,ade lah kot,,hehehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

LOL, haha! terbaek~! =PP
nk try amalkn slalu neyh.

iszieylyanziy said...

@ fariehan : hahaha,,,amalkanlah,,ngee,,,siapa tahu betol2 termakbul,,haha

kiLaLaLa said...

wakakka!!
pandey~

iszieylyanziy said...

@ kilalala : haha,,awat cheq

Payche said...

serius..
vongok gile punye doa!!

mungkin dimakbulkan 6t...

hahha!!

iszieylyanziy said...

@ payche : hehe,,,siapa nak sangat,,doa lah cam ni,,hehe

saljihitam said...

ayark~
bahaye betul.

iszieylyanziy said...

@ saljihitam : bahaya apa?hihi

Lelaki Ini said...

hahaha!
adeyh2!
tak baik sgt doa tue!
hehehe

iszieylyanziy said...

@ lelaki ini : haha,,kan kan,,ta baik kan,,hehe,,

misyamissyou said...

kahkahkah! cube la..mane tau termakbul ke..haha XD

iszieylyanziy said...

@ misya : yunk,,is xde la desperate smpi cm tu yunk,,hahaha

eRza farEeha said...

aishhh..nk kwen da ke..??hehe..nk bc tiap2 ari la..ahah

iszieylyanziy said...

@ erza : hahaha,,baca la yunk,,hahha :P
is xnk ag,,ngee

iekasub said...

sumpah lawakk! :DD

iszieylyanziy said...

@ ieka : haha,,sebab tu aku tergelak smpi tergolek2,,ahahha

hans said...

heheheh
pernah tgok doa nih before nih
memang waktu tu ketawa jer

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

iszieylyanziy said...

@ hans : kan kan,,sengal jek,,ahaha

izhar said...

awal2 bc doa 2 cam doa betul jerk.nk dekat nk abes ak sero pelik doh doa nie.haha~no wonder la...doa orang desperate jer...mu jange la wat doa gnie.supo nga ore dop leh trime kenyataan jerp.wakakah!!!lepak ah.mu ingt kahwin nie senang ke~haa....

HaNTwO said...

Bunyi cam dah tak sabar nak kawin je?? heheheh

iszieylyanziy said...

@ beb : aku xkn bce nye,,bce mse kwn aku dpt msj jek,,ahahha

iszieylyanziy said...

@ hantwo : orang lain la,,bukan is,,hehe

~♥ Mawar ♥~ said...

Hahahahahah!! gelak habes habesan! sebenarnya doa ni la yang mawar tengah dok cari cari. taun lepas ada jumpa doa ni kat forum mana tah. masa tu tak ingat kat belog. lepas tu baru ingat nak post dekat belog, pegi cari balik forum mana yg buka hari tu da tak jumpa. ni jumpa balik kat belog is. hehe.

btw, is di tag. uhu. sila pegi amik..

iszieylyanziy said...

@ mawar : hahaha,,kan kan,,is repost je,,hahaha,,bukan copy tau,,taip sendiri dari hp lagi,,ngee,,,ok,,nnt is wat tag :) thanks ye yunk

yaya(; said...

haha . bole try nyh

iszieylyanziy said...

@ yaya : hahaha,,ade pulak,,,haha,,try la ,,ne tau jadi,, :P

tomatokering :) said...

biasa baca doa nie lepas solat . :)

iszieylyanziy said...

@ tomato : wah...are u serious???hehehe

A T I K A H L A T I F F said...

hamboi. ni memang desperate gile ni. tapi untonglahh ada orang nak dekat kawan is tu...


:)