ShAwL???

Entry jam 2.10 pagi (Semasa menaip)

Jam 10 malam
Dia : Aku nak pakai shawl esok! Tapi...
Aku : Dah tu pakai je lah! Ko nak tunggu mulut-mulut tu berhenti bercakap? Ko pegi gam mulut dorang satu-satu.. Tak pon, Pegi silentkan suara dorang! Hehe

Jam 2 pagi

IS ada terbaca blog yang bercakap tentang gadis tudung, shawl melaram!
Kalau hari tu heboh dunia blogger dengan kisah Cik Ju-On, nie kencang pulak dengan isu shawl! Korang nak baca, korang terjah blog tersebut.. No link here :) Find it by yourself :)

Kesimpulannya, masing-masing ada hak masing-masing.. So hormati hak masing-masing.. Nak bercakap tentang dosa? No one perfect even he/she is a prefect! Semua orang buat dosa! Tak salah nak menegur, tapi BIAR BERPADA..
Sekian, terima kasih :)

28 lying to myself:

Aizuddin Hanis said...

shawl 2 ape?

Gentleman Frog said...

salam,

Betul tu, yang orang tak bertudung tak nak dorg dakwah yang dah bertudung banyak pula suara sumbang, ikut biarawati lah itulah inilah satu-satulah ikut priority.

WHAT'S ROCK

iszieylyanziy said...

@ din : selendang! :)

iszieylyanziy said...

@ frog : kan,,entah pape, orang yang just berbaju kurung but free hair xpe pulak??

ezzenurfarhani@blogspot.com said...

dh bace dh blog yg kutuk2x pki shawl 2 smlm.. hari ne dye dh tukar pic FL 2..entah la..hehe bnyk giler kot de yg skong, de yg bantah.. kelakar gak tgkk..

anyway dear , niat kite yg utama sbb nk tutup aurat kan? hehe go 4 it.. x salah nk pki cantek2x janji kite mampu kan..^_^

iszieylyanziy said...

@ tu lah,,yang penting niat :)

❤ Cik Ain ❤ said...

time blaja2 pakai tudung dulu.. ain start dgn shawl jugak tp shawl bese2 je.. sbb time tu rasenye xtimbul lg fesyen2 gini. skrg da xreti plak nk pakai shawl sbb da pakai tudung bese je. hehe

Payche said...

hooho~

banyak da muncol isu shawl nih~~

iszieylyanziy said...

@ cik ain : ehehhe..pakai shawl senang sgt,,,ringkas, :) tp is bukn pemakai tegar shawl :)

iszieylyanziy said...

@ payche : memang pon,,huhu

kimchisu said...

huhuhuhu btol2.. semua orang ada hak kan selagi x langgar hukum syarak ^^

hans said...

yups
skrg heboh isu Shawl plak
aku malas nak campur
sebab ada betul dan ada tak juga pandangan masing2 tu

P/S : Bersama Hans di Restoran Keluarga Anda - Yankies Hut

HAZWAN17 said...

kena carik blog isu shawl ni
nak tau kenapa..huhu

iszieylyanziy said...

@ kimchisu : kan,,tu lah,,biar kan je lah

iszieylyanziy said...

@ hans : tu lah,,ada betul ada salahnya,,,da pro adalah kontra je,,tak gitu?lala

iszieylyanziy said...

@ hazwan17 : carilah,,die dah replace gambar dah :)

fiq said...

erk? salah ke pakai shawl? x fhm tul la. huhu..

iszieylyanziy said...

@ fiq : erk,,xsalah pon,,tapi yew lah,,pelik2 je,,ingatkan isu ni dalam maktab is je ada,,kat luar sane pon ade,,,adeh,,

Dyaz Hererra said...

hurm..mcam2 hal la skunk..isy3~

Bulan said...

org yg menulis pakai hotak ngan pakai lutut lain is.eheee

iszieylyanziy said...

@ diana : hehe,,tu lah,,macam2 hal,,,

iszieylyanziy said...

@ bulan : hehehe,,aiyok,,,cam tu lah agaknya kan bulan,,hhehehe

hana_tomei said...

erm...nk nyibuk gak...

psl isu shwal nie...b'gantung ngan niat org tue la kn..yg pntg kte b'tudung pakaian sopan dan menutup aurat....

iszieylyanziy said...

@ hana : kan,,betol2,,jangan nak salahkan orang tu semata-mata..niat paling utama

Ery Farieha said...

hokhok pakai aje
cantik shawl
hihihi :P

iszieylyanziy said...

@ ery : kan kan,,cantek jek

zhOprenIa said...

kenapa? kenapa? ala...letak la link. i wanna know too. heh

iszieylyanziy said...

@ zhoprenla : i pon dah lupe la yunk,,eheh