What a sweet weekend???


Sweet tak saya? Alamak! Bukan saya.. Sweet tak hujung minggu anda? Terisi dengan apakah? Tidur? Shopping? Outing with beloved DsLr? Dating? Tengok wayang? Atau korek hidung sahaja? Hehehe.. Sibuk tanya orang.. Saya pulak buat apa? Siapa nak tahu cerita di hujung minggu saya?
Sila gerakkan kening anda 2 kali! Yeay :)

Oleh kerana IPG saya terletak berhampiran pantai, kami hanya mampu beriadah untuk mengisi hujung minggu kami.. Hari Jumaat bercycling lah kami ke Pantai Bukit Kluang.. Basikal siapa? Aiyok,, tak tahu.. Kami pinjam je.. PINJAM ok.. hehe...

Jangan tanya dimana saya kerana kalau saya ada, maka tiadalah gambar ini.. :P


Pagi Sabtu pon kena bangun awal.. Seawal 6.30.. Fuyyooo.. Awal tu.. Bangun mandi dan bersiap.. Nak pergi mana? Pergi hiking.. Kat mana? Bukit Kluang je pon.. Baru 2 kali naik,,Dulu naik masa KEm Bina Insan Guru (BIG).. Kalau dulu panjat guna trek sendiri, kali ni kami naik gune trek yang disediakan.. Haha.. Jimat masa.. Dah tak boleh nak kira dah berapa kali kami berhenti bergambar sebelum sampai ke puncak :)
inilah kami yang berjaya menawan ouncak Gunung Kinabalu! Alamak! Bukit Kluang je.. Haha

gambar ni tak edit pon.. siyes!

Turun je bukit minum air kelapa.. Sejuk dia, sampai ke kepala otak! Haha.. Then balik hostel ambik baju, kami ke Lata Tembakah pulak. Ikut je lah kan..Sampai je kat lata.. PErgh!! Sejuk!! Tak tunggu lama dah, mandi terus... NAk berenang tak reti,,mandi-mandi ayam je lah kan.. then naik atas bahu Si Eyma pas tu lompat terbalik,, leh imagine tak? macam kena campak ke dalam air! Suke!! Nasib baik I ni slim melim kan Eyma.. Hahaha...


Sweet tak hujung minggu kami? Okaylah dari duduk je dalam bilik kan.. Hehe :) Chill
By the way. my phone memory dah corrupt! Adeh!! Banyak sangat bergambar hari ni! Haha

40 lying to myself:

Razin Khan said...

adoh, kcian nye la memory phone korup..sedih2

iszieylyanziy said...

@ razin : kan,,sedih ah,,banyak benda dalam tu,,huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Razin Khan said...

hihihi...bwk memory lebih klu nk ambik gmbr nnty..senang klu ade maslh..hihi..

echah mashuri said...

wah..seronak la dari echah ni duk guling tido atas katil je.ehheh

iszieylyanziy said...

@ razin : huhuhu,,sedih2x,,,

iszieylyanziy said...

@ echah : hehe,,xpe,,next week jom hiking,,hehe

iekasub said...

best2! korang panjat bukit kluang ke??rajen seyh~

Aizuddin Hanis said...

wah..bestnye..xnk kenalkn ke bdk2 kelas kt org?...

zikeryhassan said...

gambar aku suku je :(

nub said...

bes kot! nak join.hahah

ZWAN SABRI said...

WoW! bestnyer naek basikal..
dah 5 tahun zwan x naek basikal..
rindu2.. huhu

iszieylyanziy said...

@ ieka : bukan selalu,,,ko xnk join?hehe

iszieylyanziy said...

@ aizuddin : tu bukan dak2 kelas,,ade gak dak kelas lain,,hehe,,

iszieylyanziy said...

@ zik : alolo,,ok lah tu,,memory dah corrupt doe,,hawau nye memory card..haha

iszieylyanziy said...

@ nub : moh le join kami,,haha :)

iszieylyanziy said...

@ zwan : tu la,,naik noto n kete je,,haha,,exercise la ye,,hehe

ieMa ackLes said...

waa sonoknya berbasikal...
dah lme x xcercise

iszieylyanziy said...

@iema : hehe,,is pon dah lama tak naik basikal sebenarnye,,tu la 1st time untuk tahun nie,,hahaha

sukahaha said...

wuahh!! lepas naik basikal terus nampak kurus kekeke...

jemput sini yer
blog Matdin

Kasim Ahmad said...

wah.. bes2.. pergi bercuti tak ajak gua.. hoho

iszieylyanziy said...

@ matdin : hahha,,,cam la sebelum ni is gemok,,wekkk

iszieylyanziy said...

@ kassim ; ehhe,,jom p bercuti lagi,,,

Drama Queen said...

bestnye. hari ahad di k.berang adelah hari kerja. sunday yg boring.

SHaRKFiQ SSM said...

yup, bukit tabur mmg best.. ajak r membe2 yg len nek bukit tabur..
just to rememeber, its have dangerous cliffs, n safety first~

btw, kalo memory card kte corrupt, nk buat cmne r?? sbb gambar2 kt bukit tabur yg xsmpat transfer byk giler, sbb mmry card corrupt~


http://highnessfiq.blogspot.com/2011/01/birthday-celebration-at-bukit-tabur.html

iszieylyanziy said...

@ drama : hari ni pon is de kelas,,ni entry ari sabtu,,eheh

iszieylyanziy said...

@ SHaRKFiQ : try p anta kedai,,is pon xsure sebab is nye pon xleh nk wt pe ag,,

acan ketot said...

bket kluang kat ane ek??
fail geografi lah dlu..hahaa

iszieylyanziy said...

@acan : Besut Terengganu yunk,,hehe

Fello Ariza said...

ayoyo... lme tol x wat xtvt cam nih :P

~♥ Mawar ♥~ said...

Waahhh seronoknyaaa!!! jeles nih.. da lame tak pat enjoy ngn kawan2..

HaNTwO said...

sanagt2 sweet hujung minggu is..kalo pokcik ada kat sana konfem pokcik join skali :)

iszieylyanziy said...

@ fello : nanti buatla ,,hehe

iszieylyanziy said...

@ mawar : nnt ade mase luangkan la,,nnt akak kn da nk kawen,,ag ssh nk jmp kawn2,,ehehhe

iszieylyanziy said...

@ hantwo : haha,,kan kan,best! sweet like swetzcorn,,hahaha

sukahaha said...

isz tak gemok ek? kekeke...

jemput sini yer
blog Matdin

gigi rongak said...

haha..rindu gila nak buat aktvt mcm ni..

eh? motif ckp memory dah corrupt? haha

iszieylyanziy said...

@matdin : tak gemok pon,,slim melim,,hahaha

iszieylyanziy said...

@ rongak : hehe,,join jom,,wek,,,
motif die suh rongak beli hp baru,,,ahhaha,,

ila said...

cikgu..comeyl nye pakai shawl.

pic yg kt ats ue

iszieylyanziy said...

@ ila : haha,,,header ke???maceh2,, ngee :)