Homesick walaupon tengah cuti?


Sila baca tajuk entry dengan teliti.. Dah? Faham tak? Ada ke orang homesick semasa sedang bercuti? Kan?? Pelik-pelik je! JAwapannya ialah Ada!! Itulah Istiqomah! Ce teka ce teka kenapakah? Haruskah? Perlu ke? Perlu! Sebab dah sebulan tak jumpa my parents.. Err,,,, bukan ke sekarang ni musim cuti dan bukan ke sedang bercuti?? Sehari berada di IPG KSM dah rasa homesick sebab rindukan Ummi dengan Abah.. (macam ni nak mintak posting kat Sabah or Sarawak? Haha,, acah je.. taknak lah mintak posting kat sana.. Sila abaikan sebab lambat lagi nak isi borang posting tu *2 tahun lagi) Dah-dah.. Berbalik kepada soalan tadi.. Macam mana boleh homesick masa cuti? Sebab cuti raya cina selama seminggu ni digunakan untuk berada di kampung iaitu Pasir Mas, Kelantan.. Sedangkan my parents berada nun jauh di utara.. Penang maliii....


Terubat homesick bila dapat call dari Ummi ( Is xda pulak call ummi?? tetttt!! ) Tergolek-golek ketawa lepas dengar cerita yang Angah (adik Is) kena usik dengan hilaian yang mendayu-dayu.. Then terfikir kalau lah Is yang kena usik?? Memang tidur dengan Ummi la agaknya.. Penakut punya orang.. Psst psst : mana ada takut.. Seram je :P


walaupon sudah biasa berjauhan..
walaupon boleh dikira pertemuan dalam setahun..
Kerinduan masih tetap bertamu..
Kerana Istiqomah sayang Abah dan Ummi.. :)
A BIG HUG FOR UMMI AND ABAH :)

18 lying to myself:

zikeryhassan said...

kat aku kau rindu tak? ahaha

iszieylyanziy said...

@ zik : xleh rindu ko,,nanti so comot jeles,,hahaha :P

Puteri Iqa Izyan said...

oh no.kalau sy dah nanges sbb jauh sgt.haha :D

jum baca : ;))
Hans Si Tukang Tilik | Anonymous Yang Baik Hati

iszieylyanziy said...

@ iqa : haha,,,kan,,nak nanges pom,,tahan je lah,,huhu

+dieabella+ said...

lorr...asal xbalek penang jek?sian dia...hehe

ZWAN SABRI said...

U study kat Penang kan? Then U balik rumah di Pasir Masm Rhen camna plka parents U boleh ada kat Penang? huhu..
sorry, agak blur sket malam2 nii.. hehe

nub said...

ceq ta dapat balik cuti.. huwaa!!

cikgu, naseb la naa jd cmni.. huhhu

iekasub said...

saba jelaa..come to mama iekasub! nak hug cket.haha

Poyaty said...

nape x balik penang is? hehe, cian dia rindu parents

Anonymous said...

@diebella : kan kan,,sbb nnt bulan 3 baru balik penang,,huhu

iszieylyanziey said...

@ zwan : i study dekat sultan mizan BESUT TERENGGANU... kampung dekat pasir mas,,my parents mnetap dekat Penang,,ngee,, got it??

iszieylyanziey said...

@ nub : hehe,,cian kat ang noh,, :P

iszieylyanziey said...

@ ieka : haha,,sengal ,,ngee

iszieylyanziey said...

@ kak yaty : sebab nak jadi cucu yang baik la katekan,,hahaha

anamizu said...

rindu parents takpe..hihi

recent post : |nasib saudara seagama =,=|

iszieylyanziy said...

@ anamizu : ngee,,,kan kan,,,dri org pkwe,,tett,, :)

Bulan said...

yunk,ade kt p.mas ke?xnk kuar ke?

iszieylyanziey said...

@ bulan : jom kuar sabtu ni yunk,,ngee