nama saya MUSTAQIMAH???


Jom tengok gambar... Kalau tak nak tengok tak pe?? Xleh xleh xleh,,kena tengok jugak,, (baca dengan nada gedik) Ngee... snap by ZikeryHassan at Photoshoot 3...

Agak-agaklah kan.. Betul ke nama budak dalam gambar ni MUSTAQIMAH??? MUSTAQI untuk lelaki dan tambahan MAH untuk perempuan, maka lahirlah MUSTAQIMAH! Last Monday, semasa kelas pedagogi... Lecterur pedagagi memanggil ISZ dengan nama MUSTAQIMAH!! APakah! Mengapakah! Kenapakah! Kah! Kah! Kah! Kah! Gelak tergolek-golek sampai ke tingkat satu! Grr.. Boleh pulak bertukar nama kan..

Fikir-fikir balik, susah gak jadi pendidik, nanti nak kena ingat semua nama anak-anak murid.. Kang salah panggil kena saman! Mana la tahu kot-kot kena sama pulak (talk about the future). So kena lah hafal nama yang semakin hari semakin panjang nama yang ada.. Contoh terdekat nama facebook saya ISZIEYLYANZIEY ISTIEYFAZIEYHA! Cuba sebut! Berbelit lidah tak! Lagi susah nak cakap utagha! Haha...
Psst psst : by the way, cakap pasal nama.. korang tahu ke nama ISZ apa? Ngee

31 lying to myself:

nEuR0 shEwAzni said...

saya tahu saya tahu !!!!

nEuR0 shEwAzni said...

saya tahu saya tahu !!!!

iszieylyanziy said...

@ neuro : apa apa pa//apa nama saya! haaha

~iera nazirah~ said...

mne dtg name Iszieylyanziey Istieyfazieyha

iszieylyanziy said...

@ iera : haha,,mereka-reka nama cam reka design baju,,hahaha

AH7 said...

haha..pgl isz je..kn sng...hehehe

zikeryhassan said...

cantik gambar-gambar yang ZH tu capture. kan mustaqimah. kah kah kah

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

pic cantik.is cantik laaa :)
nama tak tahu yang tahu is jek.hehe

azureEn said...

mustaqim.. mustaqim.. sedap btol name awak nie :P (kan cikgu suke puji kalau name anak murid best2 hehe =P)

iszieylyanziy said...

@ din : hahha,,kan kan,,pjg2 pon pggil pendek gak

iszieylyanziy said...

@ zik : model pon cantek :P

iszieylyanziy said...

@ tika : haha,,thanks dear,,name is istiqomah :)

iszieylyanziy said...

@ zureen : hahaha,,xnak lah nama laki,,,,haha

Bulan said...

best la name u. tp susah nk sebut.ehee

Botak said...

sejak akhir² ni byk bnor gambo berposing² bagai..
hahahahaha... :))

emieysandra said...

mustaqimah tu cantik gak~lalalaa :D

iszieylyanziy said...

@ bulan : yunk,,,alamak!!! istiqomah lagi cantek,,ahha

iszieylyanziy said...

@ botak : ahhaha,,,,biasa lah,,ngee,,

iszieylyanziy said...

@ emiey : xpernah dengar pon sebelum nie,,aish,,ahhaha

poyaty said...

tau jekkk. hahaha. x perlu nk hafal, bila dah hari2 masuk, kite akn igt sendiri lah is :)

+akufobia+ said...

saya tahu tapi tak nak sebut.

fiezah91 said...

haha..mmg susah lagi berbelit lidah nak menyebut

.: iEyLa :. said...

eleyh..name susah sngt...
pnggil mek senget leyh??hehe

cika said...

hai mustaqi-mah!!!!hehehe..lawak ah cik tu. kureng pendengaran kot...

iszieylyanziy said...

@ kak yati : eh??aish,,kalau jenis pelupa camane akak,,ngee,,

iszieylyanziy said...

@ aku fobia : tipu la tuh tahu,,apa dia nama?

iszieylyanziy said...

@ fiezah : hahaha,,ne ade susah,sennag je,,haha

iszieylyanziy said...

@ ieyla : yunk,,mek???i panggil u with that name,,ok?hahaha :P

iszieylyanziy said...

@ cika : yang penting tasuke,,ahaha

farid fizi said...

wow...smart nye gmbr2 ditgkap...cool n mnarik..:P

iszieylyanziy said...

@ farid : haha,,credit to zikeryhassan :)