Dah boleh pergi OVERSEA!!


Siapa nak ikut ISz p oversea? Jom la jom la jom la.. Teman ISz..Bosan kot sorang-sorang! Lala.. Korang pilih je nak pergi mana.. Yang take time 10 jam je tahu... Haha.. Buang tebiat agaknya... Memang buang tabiat pon,, korang bayangkanlah Butterworth ke Jerteh take time 10 jam.. Sebelum ni 8 jam je.. Tetiba hari tu 10 jam...

Pukul 1o pagi lepas salam dengan Ummi dan Abah yang hantar ISz naik bas, ISz pon naik lah bas.. Masuk dalam bas tu.. Bukan naik panjat bumbung bas tahu? Lala.. Dalam bas tu baru lah teringat ISz punya external hardisk tertinggal kat rumah.. Gara-gara adik dok tengok cerita kat TV..
Tak boleh tidur, tangkap gambar awan.. Guna handphone je okeh! Jalan agak jem.. Pukul 7 baru ada dekat Kota Bharu.. Lepas turun kan penumpang, bas tu nak pergi ambik penumpang lain.. Masa tu lah ISz pergi tanya Driver "Pak Cik! Bas ni pergi Jerteh kan?" Tak pernah-pernah ISz naik bas dan tanya driver or so on.. Pak Cik tu cakap "Pergi.. Sorry la, lambat" Sambil buat tangan mintak maaf tuh.. ISz senyum dan p duduk balik.. Masa tu lah ISz nampak "dia" Yang tragis nya "dia" tengok ISz... ISz tengok "dia" ... Ala-ala drama kat TV tuh! "mata bertentang" Haha.. Memang terkejut monkey lah kot time tuh! Romantik tak? Angguk la! Sambil angkat kening 2x okeh! :P

Sedih kot! Punya lah jauh ISz balik Penang.. Last-last ternampak "dia" lagi... Pak Cik Driver bas kata " Jangan dok triak bah lambat sampai" Ikut loghat utagha dia la.. Pelat.. Isy PakCik ni.. Tak nangis pon.. Sebak je tengok "dia" bukan sebab bas lambat...Abaikan "dia".. ISz nak buang dia.. ISz kan dah backoff.. So tak bolah nak ingat "dia" Lala...

Pukul 8 malam baru sampai dekat Jerteh tuh! Memang la penat.. PakCik driver bas yang baik hati rasa bersalah kot sebab ISz sampai lambat.. So dia bagi duit tambang teksi! Tolak punya tolak, dia letak atas beg.. Nak tak nak ambik je lah! Rezeki jangan tolak! Thanks lah PakCik! Siapa nak duit teksi naik lah bas MesraLiner! Memang best! Serious... Sambil buat muka serious.. Tapi tiket agak mahal lah :)

psst psst : jangan berangan ! Akibat berangan pertemuan macam tu lah ISz jumpa "dia" cam tu... Kalau berangan kahwin dengan "dia" jadi tak? Hahaha..

36 lying to myself:

chika said...

isz ngade eh nak kawen plak...kate nak back off? haha..baideweyhh, dh kuar ah ko nyer apdet kat bloglist aku tuh.spantas kilat ak klik sbb iye2 nk ikot ko p oversea..ngeh3...

Raji berkata said...

wahhhh baiknya pak cik tuh o.O
siap kasi duit tambang lgik owh
hohoho
err naik bas ap ni?

~♥ Mawar ♥~ said...

Siapa 'dia' yang dimaksudkan tuh. kompius la ai.. ahaks..

iszieylyanziy said...

@chika : haha,,xsalah,xsmua angan2 jadi kenyataan,,hahaha :P

iszieylyanziy said...

@ raji : mesra liner,,ngee :) wink3x

iszieylyanziy said...

@ mawar : dia,,manusia,hamba Allah :)

chika said...

haah.mmg tak slh syg, tp spe yg sob3??? ciken kot...takpe..kitorg slalu skong kau. brangan ah pego oversea banyak2...smbil bawak aku...hahaha.dlm byk2 tu stu mybe leh jdik knyataan. kn?hehe

iszieylyanziy said...

@chika : hahaha,,dah p spore cukup ah,,oversea gak uh,,aish,,, :P

eRza farEeha said...

nsem x die tu??haha

HAZWAN17 said...

siapa dia tu hehe....

chika said...

tp tak bawak aku..nak yg bawak aku.geheeee...

iszieylyanziy said...

@erza : hahaha,,opss,, no komen :P

iszieylyanziy said...

@wan : hahaha,,hamba Allah :)

iszieylyanziy said...

@chika : bandung yuk,,cam best

Bulan said...

uwaaa.sedihnye adegan nie.adess.
kenangan lame terimbas kembali.huhuhu

iszieylyanziy said...

@bulan : muahahaha,,,okay2,,u mesti lalui dulu,,i lambat sikit,,sob3x

ishiko said...

auw.. sape dia tuu.. huhuu.. isz study kt mne eh??

iszieylyanziy said...

@ishiko : hehe,, study dekat besut,, IPG Kampus Sultan Mizan,,kenai ke?ngee

najihah sahami said...

waaa..bestnyaaa...nk jugk duit tmbg tu..huhu..meh share eh sayam...:)

iszieylyanziy said...

@msih : haha,,dah abes bayar tmbg teksi,,ngee :P

Anonymous said...

bukan semua angan-angan akan jadi kenyataan.. setiap yang berlaku mungkin ada hikmah.. lupakan "dia"

iszieylyanziy said...

@ anony : ISz ada hak nak lupakan dia atau tak,, ISz berhak memilih kan? Its okay,, thanks! ISz memang dah pilih nak lupakan dia.. Puas?

@tiF said...

penang to kuantan 9jam.. penat gak... xblk pn kalu cuti pndek.... =(

cemomoi said...

pakcik tu tak 'teriak' masa nak bagi duit?

+akufobia+ said...

berangan.

iszieylyanziy said...

@tif : tganu ag dekat kot dri kuantan,,tp still 10 jam..jem punye pasal,,

iszieylyanziy said...

@cemomoi : pal cik tu senyum sambil kenyit mata ag,,haha :P

iszieylyanziy said...

@fobia : biaq p la ceq,,,cemuih dah dok berangan,,,

Heidi Shafiq said...

'dia' tu pakcik bas ke? :P

isz said...

@heidi : haha,,,pe daaaaa..bukn la

misyamissyou said...

wah..abis baik pakcik bas ni siap bg duit tambang teksi..

iszieylyanziy said...

@ misya : ngee,,kn ,,best,,ngee,,jimat duit isz :)

poyaty said...

wahhh jauhnya perjalanan.

sape dia tu is? ce cite ce cite

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! siapakah "dia" tu?? >.<

iszieylyanziy said...

@kak yaty : ngee,,dulu kn akak penah bace... akak congrate ckp moga2 bhgia

iszieylyanziy said...

@ LBC : hamba Allah :P