Gegeh! Kecoh!

Got a call from her...
"sal ko tak balik tengok mak?"
"hujan"
"tipu lah hujan, aku baru balik dari Johor ikut Kuala Terengganu minggu lepas"
"tipu lah ikut, bila masa entah pergi Johor..tak caya dah lah..nak marah nape"
"Sal? dah lupa orang tua kat kampung!" (nada marah)
" ikutlah nak kata apa pon" (nada sakit hati)
*******talian dimatikan by her*********

call mak (nenek ISz) : cakap yang tak dapat balik..Mood dah sebak dah time tu..Tahan punya tahan sampai lah nenek cakap nangis lah tu! Sob sob sob! Nenek cakap tak yah ambik peduli,dah memang perangai dia macam tu..

call Ummi pulak : "hah,,tak payah nak nanges sebab dia.. sibuk je! Orang tak balik mesti ada sebab.. Esok Ummi call dia.." Err errr..cepat-cepat tak bagi Ummi call.. Kang kecoh pulak kaki retort aka retortstand aka kaki report .. Aish..


psst psst : kurang ajarkah ISz disitu? huhu..
mood : sedih kena marah tak pasai2x


22 lying to myself:

najihah sahami said...

alololo..siannya isz..sape la yg kejam wt isz macam ni..sabar eh sayang...Allah s.w.t. tu xtidur..so, Dia tau apa yang berlaku..ehee...cool eh baby..big girl dont cry~

iszieylyanziy said...

@ mish : alololo,,haha,,terharu sat,,,ngee,,malu malu,,maceh mish,,, :)

zikeryhassan said...

dia rindu kau la tu. malu nk bgtau. hehe

iszieylyanziy said...

@zik : tak de mkna,,selalu sgt nk cari gadoh

.: iEyLa :. said...

uishh...sape yg call tu??
hakhak..sabo2..

iszieylyanziy said...

@ ieyla : ngee,,makcik...sabo lew niew

ishiko said...

chillex isz.. hehee

Bulan said...

sabo ye yunk."her" tue xleh pikir pjg kot.sbb tue ckp x fkir perasaan org.

iszieylyanziy said...

@ishiko : chill dah,,ngee

iszieylyanziy said...

@ bulan : hehe,,kan kan,,always like that,,, biaq p la die

Hanim Mahali said...

memang sakit hati jerk tetiba ada orang marah tak tentu pasal camtu...sabar je la...

Raji berkata said...

hahaha sian2 mmg frust owh cmtuh ;D
kte tak balik bknnyer xbersebab kan? ^^

Hazrina Erin said...

kalau ade masa nanti blh la balik kan?parents penting juga^^

jom singgah^^
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/jangan-kenakan-orang-bila-april-fool.html

cemomoi said...

balik kalu ada masa... ketnya masa tak pnah ada...

Myss Irah said...

ala kak.. chill ya..^^ mmg hjn pun kan kan kan ??? heehe

adan said...

sabar je la... chill okay..

iszieylyanziy said...

@hanim : sabo je la,,ngeee

iszieylyanziy said...

@raji : kan kan,,tao xpe,,aish,,,ssah la klu org nk suh ikut kata die jek

iszieylyanziy said...

@ hazrina : my parents kat penang n tak cakap apa pon,,dimarah sebab tak balik jenguk nenek n atok,,kinda busy kot,,hurmmm,,bkn sengaja

iszieylyanziy said...

@cemomoi : tu la pasai,,aish,,ssah3x

iszieylyanziy said...

@irah : aii dik,perli eh? :P haha,,tol la,,hujannnnn,,,

iszieylyanziy said...

@adan : huhu,,,sabar2x,,always :)