Reaksi Spontan?

Banyak reaksi spontan yang kita jumpa dalam hidup kita kan.. Secara langsung atau tidak langsung! Sebab tu lah timbulnya terkejut beruk monyet dalam bahasa sopannya.. Nak bercerita tentang kisah ISz dan Ulat gonggok! Ada hati nak search gambar kat google.. Kononnya nak upload lah! Sekali tengok gambar! Terus lari terkinja-kinja panggil adik suruh tutup page tuh! Haha.. Itu pon reaksi spontan jugak!

Kemain ayu, bila jumpa ulat gonggok? Hilang ayu!


Masa first day nak ke sekolah Isnin minggu lepas.. Pagi-pagi bangun dah! Tengah mamai pergi lah dekat bagasi, nak ambik barang-barang mandi lah kononnya.. Sekali nampak ulat gonggok kat dinding belakang bagasi.. Apa lagi.. Terus campak barang-barang yang ISz pegang time tuh! Terus lari naik atas katil... Lunjur kan kaki pastu gerakkan ala-ala budak kecik merajuk! Sambil tunjuk kat tempat tuh! Haha (sila bayangkan keadaan tersebut) Tak ke hairan bila tengok reaksi cam tuh! lalala..

Alah, okaylah tu macam tu! Ada lagi kisah kawan ISz dengan katak! Masa tu ISz tengah mandi! Dah nak siap dah.. Dengar pulak dorang menjerit-jerit dekat dapur! Keluar je bilik ayaq air, tengok sorang dah berdiri kat atas kerusi, sorang lagi kat atas tong gas! Can u imagine that? Pe lagi! Gelak kejap sebelum blah,,, Gelakkan ISz lagi hari tu.. Ngee..

Ehsan Google

The last reaksi spontan yang ISz jumpa masa dekat Sekincan... Time ni dah sampai rumah! Last day dah.. Nak basuh kaki sebab main netball tak pakai kasut kat sekolah tu.. Lecak kot padang sekolah tu.. Tak pakai kasut pon dah berapa kali jatuh menyembah bumi (ISz ngn Cka je jatuh), pakai kasut lagi lah licin.. Agaknya (padahal tak nak kotorkan kasut) lalala.. Masa nak basuh kaki, dengan muka confiden! Tunjuk dekat kaki kawan ISz... " Wei! PAcat!" PE lagi, terkejut lah kawan ISz tuh.. Sambil lari kelililng kat belakang ISz! Hahaha.. Gelak tergolek-golek! Kalau ada pacat, ISz pon dah lama lari lah! Haha.. Suka sangat mengusik orang!
Ehsan google

Itulah kami yang sengal.. Bila dah gelikan something tuh.. Macam-macam lah reaksi yang kami buat!

Psst psst : korang pulak gelikan apa? PE reaksi korang bila terjumpa PE yang korang geli tuh?

20 lying to myself:

nub said...

aku pukoi jaa. haha harharhar

iszieylyanziy said...

@ nub : ko memang,,kaki pukoi orang :P

zikeryhassan said...

aku selalu gelak kan kau. ahaha

iszieylyanziy said...

@ zik : hawau lah ko!!! huargh!!!!

AH7 said...

huhuh~~ kalau lipas isz takut x?..

iszieylyanziy said...

@ ah7 : tatakut pon,,hahaha,,leh siap pegang lagi lipas tuh,,lala,,,

+akufobia+ said...

geli dengan ular.haha.

Finaz Jaafar said...

geli dengan lipas, cicak dan serangga2 nih..eeeeeee..
kalau naik atas badan atau dtg dekat mesti jerit dan lari lintang pukang..

izhar said...

wakakah!!!sape yg duk atas tong gas 2???mu gano plop?g mandi skali lg kow?wakakah!!!

iszieylyanziy said...

@ fobia : ade ke org suke ular?ngee

iszieylyanziy said...

@ finas : haha,,geli kan,,euwwww

iszieylyanziy said...

@izhar : ape pulak aku g mnd sklai lagi,,g siap2 nk g skulah la,,hahaha

soffea said...

akak sudah pastinye takut cicak. giler geli eywww~!

iszieylyanziy said...

@ akak : haha,,,cam kawan sekolah dulu,,,takot cicak,,gambar pon xleh tgk,ngee

:: Zanna :: said...

zanna tak takut tapi geli tapi kalu terkejut melompat gak la...huhu~~


Terkini : yummy!!! sedapnya

iszieylyanziy said...

@zana : haham,,,,spontan gak tuh,,ngeee

HAZWAN17 said...

hahaha nak gelak boleh

iszieylyanziy said...

@ wan : xleh3x...thn gelak,,haha,,, :P

Ika said...

ika geli ngan ulat blu yang warnenye hitam oren..pernah nampak?
pernah sekali ulat tu naik kat meja kat kelas ika..ika pon menjrit kegelian(tp xla smpai melalak)..hihi tapi budak2 laki wat xtawu je..x gentleman langsung..

iszieylyanziy said...

@ ika : hahaha,,,cam tu jek,,sengal je dak laki tuh,,ngee