Selamat Tinggal Semua

Thanks Amin and Aiman from 4usaha :)

Selamat tinggal.. Selamat jalan! Sudah 5 hari berulang alik ke SK Parit 9.. Hari jumaat hari tu, last day kami pergi ke sekolah sana.. Kalau nak posting kat sana? Harapnya tidak lah.. Fuh fuh fuh! Mintak jauh.. Ngee..

Penat rupenya jadi cikgu ni.. SBE kali ke 3 ni barulah tahu betapa penatnya jadi seorang guru yang mengajar bebudak yang susah nak di kawal.. For the simple example is.. Jaga exam... Siapa kata jaga exam je cikgu boleh relax?? Macam mana rasa korang kalau budak darjah 4 tak tahu menulis nama?? Tak tahu nak menjawab soalan BI? Sedih tak?? Itulah first time rasa sedih bila bebudak darjah 4 yang ISZ jaga tak tahu nak jawab paper BI... Vocabulary mereka entah kemana menghilang.. Persoalan dalam minda time tu is "apa yang diajar oleh guru mereka" or dalam erti kata lain "Apa yang mereka belajar" Sedih kot kalau anak murid tak tahu jawab soalan (walaupon dorang bukan students ISZ)


ISZ bersama dak2 dari IPG Kampus Sultan Abdul Halim (Kedah) = dila, wanie dan roha.. Dan IPG Kampus Teknik kL = Arifah yang berbaju biru

Inilah kami yang ber SBE di SK PArit 9 (baru lepas main netball) Selamat berkenalan dan selamat bercuti korang! Leh tukar soalan spot nanti! Ngee.. :)


psst psst : cuti midsem di Penang.. Wallaweh! Jom! Tengok wayang jom! Ngee

20 lying to myself:

ADfeez said...

bai bai isz....
jom tgk wayang!!! merongggggg :P

iszieylyanziy said...

@ ad : jom!! belanja isz! haha

.: iEyLa :. said...

ehem2..sedih cikgu da blk..

thanx jmpe jgk saye..hukhuk

~SYAZ~ said...

sis~
syaz nak jadi cikgu jugak..
best jadi cikgu ni..
jelos bile bace entry sis pasal mengajar ni..
huwaaa~ :'(

zikeryhassan said...

jom tgk merong mahawangsa

maya mayonis said...

salam
betul2.sian tgk bdk2 tak reti jawab exam. dah setengah jam tapi mukasurat 1 lagi. bila tanya, kata tak reti baca.tapi dah darjah 2. sedih sangat tgk.. :(
pasni, tanggungjawab kita cikgu2 baru utk cari cara yang menarik utk bagi depa pandai baca.hehe :)

cikgu ainura said...

wah.. is dah abis SBE yek..akq naik cuti ni dah mula nk pratikum... doakan akq yek..

AH7 said...

bye bye isz.....muah

iszieylyanziy said...

@ ieyla : meh jln2 kt pennag pulak,,leh meronggeng,,haha

iszieylyanziy said...

@ syaz : u have a chance la yunk,,apply kpli,,ngee

iszieylyanziy said...

@ zik : tu lah,,ingt nk p tgk,,cam best,,jom3x

iszieylyanziy said...

@ maya : berat tanggungjawab tu maya,,kalau dah mengajar,,dorang still tak dapat terima apa yang kita ajar,,sedih

iszieylyanziy said...

@ ainura : akak!! bestnye dah nak praktikum,,semoga bebudak yang akak ajar tu okay :)

iszieylyanziy said...

@ ah 7 : haha,,amboi3x,,ok2,,papai,,jumpa lagi, kalau panjang umur

noraim said...

wahh, tabik dekat bakal cikgu! :)

Bulan said...

wah.da nk cuti ek?ade kl lg x?

iszieylyanziy said...

@ noraim : kenapa pulak yunk?

iszieylyanziy said...

@ bulan : xde,,,da sampai pennag dah,,ngee

miss epa said...

hbat ah kak is.dah rs jd cikgu.huu :)

iszieylyanziy said...

@ epa : hahha,,lom jadi cikgu betol2 ag tuh,,ngee