Mulut yang bersuara..


Morning!! Awal gila bangun! Nak buat macam mana.. Dapat information lecterur xde tu lambat.. Pizza delivery lambat.. Eh eh.. bukan pizza.. Mesej delivery lambat.. Lala.. Tak pelah.. Anak dara kena lah bangun pagi kan kan kan.. Opss!!

Dah dah.. Nak cerita nie.. Semalam Ummi ada call.. Dia cakap sakit hati sebab ada orang dok fitnah kat adik ISz!!! Apa!!! Menyirap lak ISz dengar.. Dah lah call masa nak masuk dewan test semalam.. Aish.. Tak kena time pulak.. Sabo je lew!
Secara ringkasnya cerita dia macam ni.... Jeng jeng jeng.....


" Angah naik lift sampai la ke floor rumah kitorang dekat Penang tuh (second floor pon nak naik lift sape suruh) Then masa nak kluaq tu, budak perempuan umuq 12 taon pon ikot kluaq! Then orang dalam lift tu called husband dia cakap Angah wat balik betina masuk dalam rumah...Husband orang tua tu pulak called Pencegah Rasuah! Eh Pencegah maksiat lah....

Angah tak balik rumah terus...Angah singgah rumah jiran.. Masa tu Ummi pon dok ada eh kat rumah jiran tu... Dok menyembang tak habis-habis... Pencegah maksiat pon mai la.. tup-tup tangkap dak perempuan yang umuq 12 taon tu dengan budak laki lain dok menyembang dekat tangga hujung sana!

Hak paling tak leh blah, siap p canang nama Abah ISz.. Nak buruk kan nama orang number satu lah orang-orang kat sana! Dislexia betol! Eh.. Dislike betol! Masa called Abah dok cakap dengan confident ni " Betoi, anak Pak Imam buat naik pempuan masuk dalam rumah" Jadahnya lah hai.. Dia nampak keluar lift je pon... Lift dekat hujung sana, rumah kitorang dekat hujung sini! Macam kutub utara dengan kutub selatan (ala-ala jauh gitu) Hawau punye orang.. Hari tu jiran pon kena macam ni jugak.. Selagi manusia bergelar manusia... Aish! I saman malu kat you all yek! Hahaha :P

Psst psst : berhati-hati masa nak keluar lift! Kang ada pulak orang kata buat balik awek/balak masuk dalam rumah... Tak pasal-pasal kena cekup sat g.. Opsss!!!
Taknak balik Penang lah! HAhaha :P

24 lying to myself:

adan said...

fitnah! asal tak sumbat je mulut pembuat fitnah tu..

iszieylyanziy said...

@adan : kalau is ada kat penang time tuh dah sumbat dah,,haha,,xde lah,,perbuatan jahat xperlu dubayar dengan kejahatan gak ,,kan,,huuh

Dekcik said...

ish..ish..x ptut..

~SYAZ~ said...

hish~
main serkap jarang je..
sabojelah dengan org macam tu..

geram pulak syaz tengok..
grrrr~

Shafik Saffuan said...

wahkakaka...bahaya mulut manusia ni....lidah itu lebih tajam dr mata pedang...cewah..ade kaitan ke kui2....

matdin said...

xnak balik penang balik ganu je ha3...

SyedGraphiX said...

bako je org camtu..bak0 bak0 bakooo

iszieylyanziy said...

@dekcik : hahha,,tu lah,,aish,,,

iszieylyanziy said...

@syaz : tu lah,,geram gileww

iszieylyanziy said...

@shafik : memang pon,,aish,,,abes lah

iszieylyanziy said...

@matdin : ganu???euwww,,,xmo :P

iszieylyanziy said...

@syed : moh lew,,kite bako jek

eRza farEeha said...

adehh..kne berhati2 la cm gini ye..hihi

iszieylyanziy said...

@erza : haha,,be carefull :P

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
Jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

iszieylyanziy said...

@fromme : thanks :)

HAZWAN17 said...

tak tau hujung pangkal dan call pencegah maksiat erk..lain kali siasat dulu...

iszieylyanziy said...

@wan17 : tu lah,,memang saje cari nahas lah

cemomoi said...

lorh kena buat lif laki pompuan ni

iszieylyanziy said...

@cemomoi : ngee,,tu lah,,aish,,

AH7 said...

kite bako...kite bako...

iszieylyanziy said...

@ah7 : jgn2,,ngn umah2 is terbako sat g,,haha

aisya said...

biasa la tu, ade la yg org tu x puas hati.. xboleh nk tgk org lain senang.. kan kan kan?

iszieylyanziy said...

@aisya : tu lan,,,sabo je lah