Tumpang tanya..

Mula-mula nak bagitahu yang ISz dah selamat sampai di IPG kesayangan.. Sila muntah sekarang! Kesayangan sangat.. By the way syukur Alhamdulillah sampai dengan selamatnya setelah 6 jam main game dalam bas (sebab dok belakang sekali,so rasa cam main game lumba kereta)

Seusai sampai di Jerteh.. Pick a taxi and move to IPG.. Driver taxi membebel-bebel cakap kalau sorang ke nak pergi IPG, wat rugi minyak je!!

"what pakcik! Aku bayar duit minyak ko okay, bukannya aku naik free" Cakap dalam hati...

Asyiknya dok membebel benda yang sama.. ISz penat,, diam je lah lah.. Sampai nak bagi duit baki pon membebel lagi.. Ingat tak nak ambik baki, tapi kalau dah "kurang ajar" macam tu.. Melepas rezeki la PakCik oii... Masa dia dok seluk sini seluk sana cari duit baki, ISz tanya :

Tumpang tanya ye PakCik...PakCik kerja apa ek? Driver taxi kan?So memang tugas PakCik lah hantar penumpang.. Bukannya penumpang tak bayar duit taxi.. Bayar kan? Dari duit tu lah PakCik bayar sewa kereta, and isi minyak! So ,nak membebel sal rugi minyak pehal? Ingat saya naik free ke?

Hah! Ambek kau! Terkebil-kebil beliau Cam tak caya terkurang ajar dengan beliau.. Ambik baki, tarik bagasi, blah! Nak says thanks? Kim salam lah!


mood : geram
p/s : jangan cari pasal dengan orang yang tengah penat...
mana budi bahasa layan pelanggan?
admit : budi bahasa saya terhad! Sebab orang berbudi kita berbahasa

Sekian :)


26 lying to myself:

zikeryhassan said...

terbaik la kau! aku mmg da sllu maki org da

chegu abbas said...

memang terbaek ar.....wa suka cara lu der.,.,.hihihihi...saya suka cara kamu...hihihih

iszieylyanziy said...

@zik : eleh,,dalam hati eh??geram doe,,die ingt aku xmampu nk bayar duit teksi die ke,,ahha,,kan da kurang ajar,,aish,,

iszieylyanziy said...

@cekguabas : hoho,,tapi ase bersalah la pulak,,hahaha

Mialia said...

gnasnye, haha

FariehanIbrahim [LBC] said...

haha..cian pkcik tu..
tu lar, membebel ag. :p

iszieylyanziy said...

@mia : hahaha,,tu la,,tengah panas kot time tu

iszieylyanziy said...

@comel : hahaha,,,cian kt is gak,,sbb kne bebel :P

misyamissyou said...

hah? ye ke isz ckp cm tu..hoho! tp mmg betul drp duit yg kite byr tu la byr wet minyak..tah ape2 je pakcik tu..

iszieylyanziy said...

@misya : terkeluar tadi,,huhu,,penat sgt kot,,hehe

Shah Rizar said...

terbaikkk..

syafiqakarim said...

selalu jumpa driver yg mcm ni.
dok pk rugi dia.
tp tugas dia? xnak jgn jd lah.

saba saba .huhu

iszieylyanziy said...

@shah rizar : huhu,,,tapi cm xpatot

iszieylyanziy said...

@syafiqa : this is my first time jmpe org y cm tu,,keje wat cra keje..xikhlas lgsung kje

aisya said...

org cmtu xyah di layan. diam, bayar, blah. hehe

iszieylyanziy said...

@aisya : haha,,,sakit ati,,terlepas ckp gak,,haha..klu x,,smpi bile xsedar

caliph shuriken said...

terbaik laa.. pelik btul rezki msuk pun dia mbebel kn, huh...

emieysandra said...

braninyer isz..ehehe, mmg ptut pun dh kje die kan..erm, isz kt ipd dto razali k?

AH7 said...

hahhaa...bagus...

iszieylyanziy said...

@caliph : itu la,,kje xikhlas cm tu la

iszieylyanziy said...

@emiey : xlah,,is kat ips sultn mizan :)

iszieylyanziy said...

@din : haha,,wekk

cik helena said...

haaa hamek sedas!hahaha

iszieylyanziy said...

@cikhel: hahah,,,berdas2 gamaknye,,ngee

GaRy™ said...

hahahaha.... amekaw pakcik... hahaha... gary follow cne yer~

iszieylyanziy said...

@gary : hahhaa,,thanks yaw