Pulau Perhentian


Pagi! Seminggu sudah tidak mengupdate blog.. almaklumlah! Sudah kebusyan (ke-busy-an) Imbuhan apalah yang ISz guna nie..Kang tak pasai-pasai kena pelangkung dengan lecturer BM and BI gara-gara menggabungjalinkan aka merojakkan bahasa BM dan BI.. Haha. Okay, berbalik kepada topik...Sebentar.. Nak iklan 2 minit... Iklan nya berbunyi "SELAMAT BERPUASA :) " Err err err.. Itu dikira iklan ke? Ah,, Tak kisahla... Jom balik ke topik asal dengan menaiki PESONA!! OPsss...
Gambar itu! Cantik tak? Cantik lah cantik lah! Laaa. masuk bakul angkat sendiri la pulak,,, ngee... Gambar tersebut diambil di Pulau Perhentian... Bukan untuk honeymoon bagai..tapi pergi kem Bina Insan Guru (BIG).. Nama je kem, tapi tido dalam surau sekolah, bukannya dalam khemah... Lalala... Aktiviti santai.. Dari Pulau Kecik ke Pulau Besar kami berjalan... Tapi gambar diatas bukanlah diambil dekat LOng Beach okay! Haha... Sayangnya tak boleh snorkling sebab lecterur tak nak bertanggungjawab kalau jadi pape! Grrr!!

Penat jadi photographer nie! Minum air kejap...

cuba tengok apa yang budak tu pegang???? Itu anak monyet!! Cam bear dah ISz tengok.. Seriously comel... Nak monyet tuh! Haha



Ini kelas ISz!!! Design and Technology 4...

p/s : kalau nak beli souvenir jangan beli dekat pulau,,, Silalah beli dekat jeti sebabnya harga souvenir dekat pulau 2x ganda...Ngee





18 lying to myself:

miss epa said...

best ah kak is.aish.jelous!-_-!

iszieylyanziy said...

@miss epa : jeles ngn haifa p new zealand!!! uwaaaaaaaaa

Hans said...

owh
kalau beli dkt pulau mahal ekkk?
thanks 4 advise
nanti kalau den gi sana beli dkt jeti la souvenir
:-)

cekmet said...

huhu besttttt

iszieylyanziy said...

@hans : hehe,,yup2,,,kat pulau semua mahal,,,kebanyakan harga 2x ganda,,,beli kat jeti masa nak balik jek

iszieylyanziy said...

@cekmet: jom p plak,,haha

cikSukaSuki@AL said...

oh BIG,

caliph shuriken said...

kaler anak monyet tu mcm teddy bear laa, hukk...

HAZWAN17 said...

aik comel lak anak monyet tu..

iszieylyanziy said...

@wan : kn kn,,siyes comel

cik ETTY said...

beshnye beshnye ;)

iszieylyanziy said...

@cik ETTy : besh punyeeeeeeeeeeeeee

sifu im said...

x puasa ke tu ko minum air tngh ari??haha

iszieylyanziy said...

@sifu : amboi3x,,ni before puasa la,,hahaa :P

♥ LULU ♥ said...

amboiii.bestnye BIG dia....

meaw said...

bestnya dia berjalan,ole-ole?

iszieylyanziy said...

@lulu : haha,,xbest! biase jek,,ngee

iszieylyanziy said...

@meaw : sat g is p jeti,,is belikn,,hahha :P