Secebis kata


memetik kata-kata Ustaz Azhar Idrus yang berbunyi :

HARAM mengambil seseorang wanita itu sebagai kekasih jika niat bukan untuk mengahwininya

apa pendapat korang?ISz setuju je sebabnya ialah korang pernah dengar tak COUPLE itu haram? So cuba korang baca balik kata-kata kat atas tu dan kaitkan dengan COUPLE itu haram? Get it?


ISz cakap : dah deactive facebook :)

32 lying to myself:

zikeryhassan said...

single je lagi bagus

iszieylyanziy said...

@zikeryhassan : sangat bagos

Ungu Violet said...

yep..kalau setakat nk buat stok geli2 tu tak payah laa..

kita nak cari kekasih yang halal jer..:)

Noraim said...

pernah dgr dan kalau betul2 sungguh nikah lah :)

ahsfantasy24 said...

Tak ada istilah test market.
Kalau nakkan seseorang, biarlah
atas alasan untuk dijadikan suri yang
halal :)


Latest Post:
Manusia memang suka cerita tentang keburukan orang lain?

misyamissyou said...

alorhh nape deactivate..
single pon okay..leh je hidup..ade jodoh pnye..tuhan tu xkejam kan..so xyah kapel2 ni..

iszieylyanziy said...

@ungu : hahaha,,tergelak is baca stok geli2,,muahaha,,,

iszieylyanziy said...

@noraim : hehe,,kan,,bercinta lepas kahwin :)

iszieylyanziy said...

@ ahsfantasy24 : sokong2,,ingat market ke nak test2,,haha

iszieylyanziy said...

@misya : saje,,bosan la fb,,bukan ade ape pon,,twitter ag best! haha XD kan kan,,sampai jodoh,kahwen terus,,tak gitu :)

missSenget said...

baru nk add dia... deactive daa ke..??

teringin gak nk deactive fb..rs2 ade org rindu tak..?? lol





best kalo ada orang bersungguh nk kita jadi suri hidup dia..

cekmet said...

couple or trouble?
i choose trouble :))

iszieylyanziy said...

@senget : haha,,baik follow twitter,,lagi best! haha alahai,,mesti ada orang rindu kalau dah ramai stlaker XD

iszieylyanziy said...

@cekmet : i choose double cheese burger! #eh haha

TiraPengemis said...

ada gak terbaca bnda ni kt fb,,,,huhu

iszieylyanziy said...

@tira : memang ambik kat fb pon :)

cekmet said...

i like double chesseburger jgk haha blh la mcd kb nih hahaha

iszieylyanziy said...

@cekmet : haha,,sebelah pizza jah,, :P

Juliet_iRa~" said...

wahh nape deactive?;p

kalo main2 mmg xpayah la..huuu

iszieylyanziy said...

@ira : saje,,bosan,,ngee,, kan kan,kene serious,,pas tu kawen :)

AinsHa=( said...

akak2, kalau melamar lelaki tu tuk jadi calon suami boleh tak? ^^y

LAici KAng Ais said...

xbek kapel lama2.heeeeeee

diana said...

kawen lagi best dari couple2 yang tak tentu hala tuju..

iszieylyanziy said...

@laici kang : hah,,sokong sangat,,yang baik tak elok dilambatkan :)

iszieylyanziy said...

@diana : haha,,kawen manghalalkan yang haram

iszieylyanziy said...

@ainsha " boleh,,pas tu cepat2 kawen :)

AinsHa=( said...

kih2, muda ag lah

k e y r i said...

LIKE! :D

iszieylyanziy said...

@ainsha : heheh,,kawen muda pon okay XD

iszieylyanziy said...

@keyri : good! :) ngee

izhar said...

cara tu haram.pegang cnie pegang c2.bonceng atah moto g mari.dating xdok mahram skali n bla3~slagi bules jaga adab2 n batas pergaulan silakan
:)

iszieylyanziy said...

@izhar : ecece,,baca lagi blog aku,,lalla,,kan kan,,selagi boleh jaga adab,jagalah :)