Ini kisah cikgu


Rabu 28 Mac.. Hari ni lah kali pertama mengajar sambil dinilai oleh pensyarah pembimbing.. En Yussof bin Ali.. Memula mengajar sah la cuak sampai tersasul-sasul nak sebut apa *kalau korang pon confirm cuak kan.. Spontan je semua suruh tepuk tangan bagai, semua spontan! Dah 5 minit mengajar, lupa pulak ada pensyarah kat belakang.. Haha.. Selamba je ISz dok cakap-cakap dengan bebudak tu.. Apapon bebudak 4Firus tu pon memang best mengajar.. Tahu apa yang best?? Bestnya bila kita mengajar, memurid bagi + respon and faham apa yang kita nak sampaikan,,, perasaan best yang timbul tu tak leh nak gambarkan..Nak rasa jugak? Jadilah cikgu.. Tak kisahlah cikgu sekolah or cikgu sekolah memandu :)

Overall markah dapat 86 je.. Minggu depan ada sekali lagi ISz kena observe.. Adeh! Heharap tak lah markah ni turun, kalau naik Alhamdulillah.. En Yussoff cakap "dah boleh mengajar dah,cuma buat pengayaan sebab bebudak ni pandai" hilang semua cuak dengar pensyarah cakap gitu,,lala

khusyuk tau menulis Rancangan Pengajaran Harian (RPH) *pinknya buku!auw auw

Semak lembaran kerja yang nak bagi dekat memurid lu :P

Jom masuk kelas!! Memurid!!! Tunggu Cikgu ISz datang... Hahaha

psst psst : sayang-sayang semua, tahu tak memberi salam itu SUNAT, menjawab salam itu WAJIB..Sebagai guru, lebih elok guru itu yang memberi salam semasa memasuki kelas ketika hendak memulakan PnP.. Andai memurid seramai 40 orang? Rajenkah seorang guru itu menjawab 40 salam tersebut? :)


20 lying to myself:

Noraim said...

huhu lulus dah jadi cikgu tu isz. budak2 pun dah suka kat cikgu. hihi.

ps. dulu kat sekolah cikgu yg masuk bg salam kat ank murid. hee.

iszieylyanziy said...

@noraim : haha,,tapi still tak boleh handle budak darjah 1 n 2,,haha,,is dulu memang kitorang yang bagi salam

adan said...

cantik la cikgu ni pakai spek mata.. ^__^

iszieylyanziy said...

@adan : muahaha,,nampak matured tak?lala :P

Woofer Storm said...

cikgu2,nak amik kelas tuisyen ngan cikgu boleh?hehee

caliph shuriken said...

sy cikgu skolah shuriken jaa, hikk...

♥ p a a n i ♥ said...

cikgu buku rph pink gituuuuuu.

CintaKhadijah said...

kipidap cikgu isz!

^^v

Ryu on ahsfantasy24.com said...

al the best!
manfaat masa yang ada:)

Cik Yatt said...

hye cekgu..assalamualaikum :)

iszieylyanziy said...

@woofer : muahaha..jom bertukar tusyen,,,ajar amik micro pon best :P

iszieylyanziy said...

@caliph ; cikgu jugak kan,, :P

iszieylyanziy said...

@paani : pink taw,,,muahahaha

iszieylyanziy said...

@cinta : wallaweh,,thank u

iszieylyanziy said...

@ryu : insyaAllah,,,akan digunakan sebaik mungkin :)

afzan said...

selamat mengajar cikgu. mesti tak sabar nak merasa hari guru yg pertama kan?

iszieylyanziy said...

@afzan : muahaha,,,hari guru pertama 2014 insyaAllah,, :)

iszieylyanziy said...

@cik yatt : waalaikumussalam :)

amna said...

buku rph.. oh, rindu nak mengarang lagi :D

iszieylyanziy said...

@amna : meh karangkan tok is meh,,haha