mentarang


ramai yang tak tahu,dan ramai yang tak pernah try malah tak pernah dengar pon nama ni.. Takpa.. Meh ISz perkenalkan kat korang.. Korang pernah dengar pasal mentarang? Pernah makan mentarang??? Kalau tak pernah tu baik korang try..Takkan menyesal punya.. untuk pengetahuan korang mentarang ni sedap,,rasa die memang mengundang selera lah..dan ia hanya boleh didapati di Selangor area Sekincan dan di Kuala Perlis sahaja :) Korang tengok sendiri lah gambar mentarang :P

ini lah mentaragnya,,tahun 2011 kami makan dengan harga rm8 per kilo..tahun ni 2012 rm14 perkilo..tapi sedap takpa keluarkan duit,,ngee

ini syana : si penjual mentarang...mesti..lalala
inilah owner sebenar kedai Faridah Mentarang ni.. Tak susah nak cari,,tepi jalan je :)

ni lah isi mentarang..kulit pon bukak ala-ala bentuk love kan,,ngee

hari tu ISz dan Eyma makan abes 3pinggan mentarang dan sepinggan Siput Sudu bersama segelas air kelapa.. Walaupon keadaan perut tak mengizinkan untuk makan mentarang, apa ada kisah! Makan sampai kenyang...


ISz : bagi yang belum pernah try makan..you should try mentarang bakar :) and jangan lupa,, Faridah Mentarang Bakar murah dan sedap compare to the others :)


26 lying to myself:

misyamissyou said...

nak!! ape2 seafood pn mmg sedap! T_T nakkkkkkkk haha

Eyda Dania said...

da pnh mkn da dlu...sdap gk..hehe..

ucu keyna said...

tringin nk mkn..
hehe...
cm best jek :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

budakijaupendek said...

pernah dengr tp tak pernah try makan.
put u in my bloglist ^^

~cik atin~ said...

lbih kurg lala je gayenye.. :)

adan said...

bape ringgit mentarang tu? oh ya kimsalam ngan syana penjual mentarang.. hehe

cikpinky said...

betul2..mcm lala je ni

cikpinky said...

betul2..mcm lala ni

ishiko said...

er.. apo bondooo

Cik Yatt said...

tak suke..hehhehe

iszieylyanziy said...

@misya : jom p sekincan,,haha

iszieylyanziy said...

@eyda : kan kan,,sedapppp

iszieylyanziy said...

@ucu : ngeee,,xpe,,ade peluang dapat la makan :)

iszieylyanziy said...

@ijau : try la,,besttt :P

iszieylyanziy said...

@cik atin : tapi lagi sedap dari lala,,ngeee

iszieylyanziy said...

@adan : 14sekilo,,amboi,,sempat lagi berkirim salam ye XD

iszieylyanziy said...

@bella : tapi bukan lala la,,haha

iszieylyanziy said...

@ishiko : mentarang la awop,, :P

iszieylyanziy said...

@cik yat : hahah,,kenapa xsuke,,sedap ape :P

caliph shuriken said...

lawa laa syana, si penjual mentarang tu ^^

iszieylyanziy said...

@caliph : hahaha,,,dah memang lawa,,nak ngorat? :P

amna said...

tak pernah tahu pun ad mknn ni. mcm kupang pun ad rpanya~

Ryu on ahsfantasy24.com said...

first time dengar nama ni,
nampak macam menarik,
teringin nak cubaaa...

iszieylyanziy said...

@amna : haha,,sedapppp :P

iszieylyanziy said...

@ryu : cuba la,,sedap taw

afzan said...

dari dulu dok mencar mentarang ni. mesti try org kabor!