Baru or New


Assalamualaikum semua.. Tahun baru dah menapak ke hari ke8..agak agak sempat tak nak wish happy new year :P .. New Year.. Tahun Baru.. *ada apa pada tahun baru masihi #eh ..New life, new room, new status, everything is new :) Alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus merasai nikmat dunia :)

Kawan kawan dekat university majority tengah final exam kan. ISz pulak baru mula semester baru, al-maklumlah dididik untuk menjadi seorang guru,jadi cuti pon sama dengan budak sekolah kan. By the way, goodluck kepada kengkawan yang sedang menjalani peperiksaan akhir tahun, #ehyeke?

Nak cerita pasal semester baru.. Alhamdulillah sekarang ISz dah masuk pada tahun akhir a.k.a FINAL YEAR dekat IPG Kampus Sultan Mizan.. Semester baru dimulai dengan pindah bilik..Penat mengangkat barang dari bilik lama *barang bebudak IPG memang banyak... 1st day kuliah semua excited,yelah cuti dekat 2 bulan kan.. and yang tak bestnya..dilantik menjadi Penolong Ketua Unit.. Erghhh,, Dislike.. Kenapalah undi ISz.. Malas nak terikat dengan komitmen bila sibuk nak fikir pasal Kajian Tindakan dan Thesis. Tapi dah terpilih tu terima je lah,ada lah hikmahnya kan :)

Psst psst : tempat kejadian pertama dekat library..library selalu menjadi tempat pertemuan :)
psst psst : akan berPRAKTIKUM pada 20hb Januari 2013 sampai April :)


18 lying to myself:

deqjamucuxx said...

*slamat tahun baru..

pss: gud luck !

istiqomah said...

@deqjamucuxx : thanks dear

nik ros said...

selamat tahub baru
dah final year yea. good luck tau

istiqomah said...

@nik ros : hehe,,terima kasih nik

PeRdU cINta said...

selamat membuka lembaran baru..bljr bersungguh-sungguh semoga menjadi guru muslimah yang cemerlang di dunia..johan di akhirat,,amin.

Anne Nurain said...

smpat agy kot, happy nu yer..
dah last sem konpem bz nnti kan? hehe.. all the best! ;)

mie said...

selamat tahun baru...
final year ni kena pulun lebih skit..
ehehehee

istiqomah said...

@perdu : InsyaAllah,,akan cuba sedaya upaya :)

istiqomah said...

@anne : haha,,kan,,sempat lagi,, memang dah busy dah,,1st day dah busy,,ngee,,thanks dear :)

istiqomah said...

@mie : haha,,pulun jangan tak pulun :P

nadia said...

good luck untuk final year! :)

istiqomah said...

@nadia : terima kasih yunk :)

LYAfrina said...

selamat tahun baru

istiqomah said...

@lyafrina : selamat tahun baru :)

~cik atin~ said...

wah3. dah masuk tahun akhir. ade staon ag sblom bergelar seorang guru. gud luck 4 praktikum :)

RuMaH TuA said...

Assalamualaikum...

Betul2...

Setiap semester baru bermula dengan proses mengangkat barang ke bilik baru... *hanya bdk IPG yg faham kot.
(^__^)y

Selamat berpraktikum.

MOga Allah kasih.

istiqomah said...

@atin : hehe,, mudah mudahan,,moga dieprmudahkan,, thank u dear

istiqomah said...

@rumah tua : ni 1st time kot pindah bilik,,alahai,,ngee,,biasalah,,dak ipg je merasa kan,,ngee,,terima kasih,,semoga Allah redha :)